in

Vrouw veroordeeld voor het bestellen bij 211 afhaalrestaurants met de kaartgegevens van iemand anders

Vrouw veroordeeld voor het bestellen bij 211 afhaalrestaurants met de kaartgegevens van iemand anders
Beeld: Pexels

Een vrouw is veroordeeld tot het betalen van meer dan $5,000 nadat ze 211 afhaalrestaurants bestelde met de kaartgegevens van iemand anders.

Bestellen bij 211 afhaalrestaurants

Als je het over misdaden hebt, is het een vrij onschuldige, maar niet minder illegaal dan iets stelen uit iemands huis. De 24-jarige Brittany Narbert, uit Dereham in Norfolk, verscheen vorige week – 21 september om precies te zijn – voor het Norwich Magistrates Court nadat ze schuldig had gepleit aan 14 aanklachten van fraude door valse voorstelling van zaken. En dat is nog maar een klein deel van haar vermeende misdaden, want er zijn nog 197 andere aanklachten in aanmerking genomen. Narbert verkreeg de kaartgegevens van het slachtoffer nadat hij bij haar thuis was geweest en voorstelde om een afhaalmaaltijd te halen met behulp van UberEats.

Tijdens dat proces kreeg Narbert de bankgegevens van het slachtoffer om voor een maaltijd te betalen en daarna sloeg hij ze op in de app, wat betekende dat ze honderden afhaalmaaltijden kon bestellen in de maanden die volgden en uiteindelijk in totaal 5.772,80 pond uitgaf aan de app. Dit alles vond plaats tussen juni 2021 en oktober 2022, en zou langer zijn doorgegaan als een andere vriend zich niet realiseerde wat er gebeurde en het slachtoffer informeerde dat Narbert zijn gegevens gebruikte, waarna hij contact opnam met de politie. Toen de opsporingsambtenaren bij het huis van Narbert aankwamen, zei ze dat ze niet bewust de kaart van het slachtoffer had gebruikt en beweerde ze dat het allemaal een ongelukje was.

Schadevergoeding

De rechtbank was het daar echter niet mee eens en ze werd afgelopen donderdag veroordeeld tot 20 dagen verplichte rehabilitatie, een 12 maanden durend programma voor geestelijke gezondheidszorg en het betalen van een schadevergoeding van 5.772,80 pond aan het slachtoffer. Het is je misschien opgevallen dat het bedrag precies hetzelfde is als het bedrag dat van de kaart van het slachtoffer werd afgeschreven. Hopelijk is dit een oplossing voor het slachtoffer, dat na deze beproeving duidelijk zwaar in de problemen is geraakt. Je zou je kunnen voorstellen dat hij wel twee keer nadenkt voordat hij weer aanbiedt om voor een maaltijd te betalen als hij met een vriend is. Wie kan het hem kwalijk nemen?

Na de veroordeling zei Duncan Etchells, de supervisor van het Operation Converter-team van de politie van Norfolk: “Narbett had de kaartgegevens van het slachtoffer meer dan een jaar lang gebruikt en het kostte hem bijna £6.000. Ik ben blij dat het slachtoffer de straf zal uitzitten. “Ik ben blij dat het slachtoffer dit geld nu terugkrijgt in de vorm van een schadevergoeding en ik hoop dat de genomen maatregelen Narbett zullen weerhouden van recidive en haar in staat zullen stellen om verder te gaan. Laat dit een les voor je zijn – geef nooit je kaartgegevens aan iemand waarvan je niet zeker weet of je hem kunt vertrouwen. Zelfs dan moet je voorzichtig zijn. Het is een gevaarlijk spel om je kaartgegevens vrij te geven, zelfs al is het alleen maar voor een UberEats.

Bron: Ladbible

Man wordt geprezen nadat hij uitlegt waarom vrouwen niet van 'aardige mannen' houden

Man wordt geprezen nadat hij uitlegt waarom vrouwen niet van ‘aardige mannen’ houden

Bruid en bruidegom zeggen dat ze 'dood van binnen' zijn nadat meer dan 100 mensen stierven op hun bruiloft

Bruid en bruidegom zeggen dat ze ‘dood van binnen’ zijn nadat meer dan 100 mensen stierven op hun bruiloft