in

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen en de reden waarom is fantastisch

Iedereen heeft thuis wel een flesje olijfolie in de kast staan, omdat het ontzettend gezond is, lekker en handig in de keuken. Maar wist je dat het niet alleen gezond en lekker is? Je kan namelijk veel meer met olijfolie dan dan het alleen consumeren. Je kan olijfolie namelijk gebruiken in aller daagse dingen, en veel meer dan je zou denken.

Olijfolie heeft namelijk honderden eigenschappen die je in en rondom het huishouden kan gebruiken, en niet te vergeten dat het een genezende kracht voor het haar en de huid heeft.

Daarom hebben wij een lijstje verzameld waar olijfolie allemaal wel niet goed voor is.

1. Olijfolie helpt bij het verwijderen van verf resten. Probeer verfresten op je hand of op andere plekken een weg te halen met wat olijfolie in combinatie met suiker of zout. Het verf zal direct van de plek af komen.

2. Oog make-up remover Zelfs de heftigste make-up kan de kracht van olijfolie niet aan. Dep een watje / doekje in wat olijfolie en je hebt een niet giftige, natuurlijke, parfum vrije make-up remover.

3. Het glimmend en schoonmaken van je meubels en keuken. Olijfolie zorgt ervoor dat je stof en viezigheid gemakkelijk van je meubels af gaat en geeft het een prachtige glans. Meng de olijf olie met wat citroen en je hebt een natuur vriendelijk schoonmaak middel.

4. Huid verzorging middel Je zou denken dat als je olijfolie op je huid zou smeren dat je dan een vette huid krijgt, maar dat is niet het geval. Een klein beetje olijfolie elimineert een droge huid en zorgt voor minder rimpels zonder de poriën te beschadigen.

5. Glanzende schoenen Hoe komt het toch dat als je je schoenen wilt schoonmaken dat het middel wat je gebruikt toch altijd een geur afgeeft waar je hoofdpijn van krijgt? Dat kan te maken hebben met alle giftige stoffen die in het middel zitten. Smeer lederen schoenen eens in met olijfolie en kijk zelf wat er gebeurt.

6. Kruip(olijf)olie WD-40 wordt al jaren gebruikt en werkt goed; maar natuurlijke olijfolie werkt net zo goed. Smeer het op krakende plekjes of gebruik een spray fles om roestige en krakende plekjes weg te krijgen.

7. Olijf olie perfect voor in bad Voeg een paar druppels van je favoriete badzeep/olie aan 3-4 theelepels olijf olie en je hebt je unieke zelf gemaakte zeep voor in bad wat je huid in optimale conditie behoud.

8. Het geeft een extra glans aan roestvrij staal.
Maak het roestvrij stalen object helemaal schoon en droog en en smeer het met wat olijfolie in.

9. Zacht scheren met olijfolie. Olijfolie helpt je scheermesje bij het scheren zonder pijn en verwijdert meer haartjes.

10. Een zachte keel Moet je veel praten de volgende dag? Neem voordat je gaat praten een theelepel olijf olie. Het verzacht de keel op heel veel verschillende manieren.

11. Geweldig voor je haren. En helpt ook tegen luizen Olijfolie heeft een geweldig effect op je horen, het hersteld, geneest en glanst het haar. Smeer een theelepel olijfolie in je haar en laat het 30 minuten zitten. Kijk daarna eens wat er gebeurt. Het helpt ook effectief tegen luizen.

12. Het helpt perfect tegen oorpijn Een klein beetje warme olijf olie is perfect tegen oorpijn. Probeer maar eens een paar druppels warme olijfolie in je oor, de pijn zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

13. Verwijderen stickers simpel, gewoon met olijfolie

Ook je katten zullen blij zijn want het helpt perfect tegen haarballen. Voeg elke dag 1/4 theelepel olijfolie toe aan de voeding van je kat en de haarballen zullen aanzienlijk minder worden.

We hebben hier nog een aantal handige tips voor olijfolie: lampenolie kan je vervangen door olijfolie.

– Het verwijdert kauwgom uit bijvoorbeeld haar. – Onderhoud lederen producten simpel met olijfolie

– Last van Psoriasis of een geïrriteerde huid? Smeer wat olijfolie op.

Wij van uitgelicht wisten ook niet dat je zo ontzettend veel met olijfolie kon doen. We raden jou ook zeker aan deze handige tips te delen op Facebook met je vrienden en familie of kennissen want iedereen heeft wel olijfolie in huis, en de meeste zullen zeker niet weten wat je hier allemaal wel niet mee kan doen!

6 tips om te voorkomen dat de batterij van je telefoon snel leeg raakt

Hoe je je wc-rol ophangt, vertelt heel veel over wie je bent