in

Man die negen maanden lang probeerde te leven als een geit wilde een ‘pauze van al deze stress’

Beeld: Pexels & YouTube @CNN

Heb je er ooit aan gedacht dat het leven gemakkelijker zou zijn als je een geit was? Je hoeft dan helemaal geen rekeningen te betalen of een werk te doen; gewoon rondhangen in een veld, gras eten, blaten en schattig zijn. Helaas is er niet veel dat mensen kunnen doen om zichzelf in geiten te veranderen en te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven. Maar een paar jaar geleden deed auteur Thomas Thwaites zijn best.

Leven als een geit

In zijn boek GoatMan: How I Took A Holiday From Being a Human beschrijft Thwaites hoe hij prothetische hoeven nam. Hij probeerde gras te eten om meer als een geit te leven, nadat hij jarenlang had gedacht dat het leven als dier veel minder stressvol zou zijn. In een interview met BBC Radio 4’s Today Programme herinnerde Thwaites zich dat hij als kind dacht dat hij niet naar school hoefde als hij een kat was. Later bouwde hij zijn wens verder uit nadat hij op de “vrolijke, blije” hond van zijn nichtje had gepast.

Hij herinnerde zich dat hij dacht “zou het niet fijn zijn om even een pauze te hebben van al deze stress?” En schreef daarom naar de Wellcome Trust; een liefdadigheidsinstelling die is opgericht om onderzoek te financieren ter verbetering van de gezondheid van mens en dier. “Ze gaven me een kleine kunstprijs, wat mijn bluf opriep, denk ik,” legde hij uit.

Plan

Met zijn plan officieel in gang gezet, werd Thwaites’ hoop om tijd door te brengen als geit “een onderzoek naar hoe dicht we bij de vervulling van deze oude menselijke droom kunnen komen”. Thwaites bracht negen maanden door met het uitwerken van zijn ideeën, waarbij zijn financiering bijdroeg aan het betalen van prothetische ledematen, waaronder twee extra benen en hoeven, gemaakt door een arts van de prothesekliniek van de Universiteit van Salford. Hij probeerde ook een valse maag te krijgen die hem zou helpen om gras te verteren. Maar moest dat plan opgeven na waarschuwingen voor gezondheidsproblemen.

De auteur reisde uiteindelijk naar een boerderij in de Alpen om zich volledig onder te dompelen in het geitenleven, waarna hij de driedaagse ervaring op de boerderij beschreef als een “speciaal soort tijd”. Zijn boek documenteert zijn “hilarische en surrealistische reis door techniek, ontwerp en psychologie.” Het vorige boek van Thwaites, The Toaster Project, beschreef hoe hij een broodrooster uit het niets bouwde nadat hij geïnspireerd was door Douglas Adams boek Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, waarin een personage niet in staat is een broodrooster te bouwen nadat hij op een primitieve planeet is geland. Na zijn dagen als geit leeft Thwaites nu weer een menselijk leven, hoewel ik zeker weet dat een deel van hem nog steeds verlangt naar het eenvoudigere leven in de velden.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @CNN

Bioscoopmedewerker onthult wat medewerkers vinden van klanten die snoep naar bioscoop smokkelen

Bioscoopmedewerker onthult wat medewerkers vinden van klanten die snoep naar de bioscoop smokkelen

Bodybuilder toont ernstige schade van steroïden aan zijn lichaam om anderen te waarschuwen

Bodybuilder toont ernstige schade van steroïden aan zijn lichaam om anderen te waarschuwen