in

Restaurant creëert ramen met eetbare insecten: het resultaat zal je verbazen

ramen
Beeld: Pexels

Ramen is een bekend gerecht in de Japanse cultuur, en het bestaat uit een bouillon op basis van vlees of vis, met noedels als belangrijkste ingrediënt. Deze worden vaak geserveerd met diverse toppings, zoals eieren, vlees- of visproteïnen en plantaardige elementen, voornamelijk zeewier. Ramen is een gerecht dat over de hele wereld populair is en daardoor vele variaties en interpretaties kent.

The Ramen boy

Dit restaurant heeft ervoor gekozen om een unieke draai te geven aan het traditionele ramengerecht door een heel bijzonder ingrediënt toe te voegen: pissebedden. Hoewel het eindresultaat misschien niet direct de eetlust opwekt, beweren ze dat het een ware delicatesse is. Laten we eens nader bekijken wat dit precies inhoudt.

Het Japanse specialiteitenrestaurant The Ramen Boy heeft besloten een nieuwe versie van ramen te introduceren, met een uniek geheim ingrediënt: pissebed. Deze zeediertjes behoren tot de schaaldierenfamilie en leven hoofdzakelijk van ontbindende organismen. Ze gedijen in de diepste en donkerste delen van de oceaan. Volgens de chef-kok van het restaurant zijn pissebedden een waardevolle delicatesse omdat ze qua smaak sterk lijken op kreeft en krab. Hoewel het dier misschien wat afschrikwekkend kan zijn wanneer het in een gerecht wordt aangetroffen, moet het toch worden geprobeerd, omdat het een zoete en delicate smaak heeft.

De bereiding

Het bereiden van dit ingrediënt is verrassend eenvoudig. Je hoeft alleen de organen te verwijderen en te genieten van het vruchtvlees. Bij The Ramen Boy serveren ze het door het bovenop het bord te plaatsen, zodat het de bouillon bedekt en warm blijft. Vervolgens kun je eenvoudig het vruchtvlees eruit lepelen en gebruiken om alles op smaak te brengen. Het resultaat belooft ongelooflijk te zijn.

Hoewel gasten mogelijk aanvankelijk verrast zijn bij het zien van dit gerecht, kunnen ze na het overwinnen van eventuele aanvankelijke zorgen en het onaantrekkelijke uiterlijk, toch de moed verzamelen om een nieuw en ongewoon ingrediënt te proeven.

Bron: Curioctopus

prinses

Deze lerares neemt ontslag om een fulltime ‘prinses’ te worden

schaamte voor gewicht

Deze man verbergt zijn vriendin voor zijn vrienden vanwege zijn eigen schaamte over haar gewicht