in

Wat je ook doe gooi nooit je instapkaart van je vlucht weg

Beeld: Pexels

Als je besluit om op reis te gaan, is er één kritieke fout die veel mensen maken en die je moet vermijden. Want je veiligheid staat op het spel. We hebben het over iets wat onschuldig genoeg lijkt, je instapkaart. Zelfs vandaag de dag, nu er zoveel cybercriminelen zijn die ons willen bestelen, gaan veel reizigers onzorgvuldig met hun instapkaart om.

Foto’s posten

Ze gooien ze niet alleen in de prullenbak op het vliegveld of laten ze achter in het vliegtuig, maar sommigen maken foto’s en posten ze op social media om iedereen te laten weten waar ze naartoe gaan. Slecht idee! Instapkaarten bevatten namelijk heel veel persoonlijke informatie, die in verkeerde handen tot verschrikkelijke gevolgen kan leiden. Identiteitsdiefstal, diefstal van identiteitskaarten en bankgegevens om er maar een paar te noemen. Als een crimineel je instapkaart in handen krijgt, heeft hij toegang tot je naam, je bestemming en je frequent flyer-nummer. En dat is nog maar wat er meestal op de voorkant van de instapkaart staat. Er staat ook een streepjescode op de voorkant. Er zijn veel apps en websites die streepjescodes scannen en gegevens uit deze streepjescodes kunnen halen. Jakkes!

Mobiele optie

Criminelen kunnen de informatie op je instapkaart gebruiken om vluchten op je naam te boeken, de reisroute van je huidige vluchten te wijzigen en ze kunnen je zelfs op lichten. Daarom moet je uiterst voorzichtig zijn met instapkaarten. Plaats nooit foto’s van instapkaarten online. Een simpele zoekopdracht op Instagram levert bijna 92.000 foto’s op. Dat is een grote fout die je gewoon niet mag maken. In plaats van je instapkaart af te drukken, is het een goed idee om de mobiele optie te gebruiken. Elke grote luchtvaartmaatschappij heeft tegenwoordig een app waarmee je kunt inchecken voor je vlucht en je instapkaart niet hoeft uit te printen.

Als je je instapkaart toch moet uitprinten, gooi hem dan NIET in de prullenbak. Zorg ervoor dat je hem bij je houdt totdat je hem thuis veilig kunt versnipperen. Zo bent u veilig en blijft de instapkaart uit handen van criminelen.

Bron: Komando

Beeld: Pexels

Dit is wat je outfit eigenlijk betekent

Uit nieuw onderzoek blijkt dat een glas wijn gelijk staat aan een uur sporten!