in

Bodybuilder toont ernstige schade van steroïden aan zijn lichaam om anderen te waarschuwen

Bodybuilder toont ernstige schade van steroïden aan zijn lichaam om anderen te waarschuwen
Beeld: YouTube @Caters Clips/ Instagram @davehartrey

Een bodybuilder heeft onthuld welke ernstige schade steroïden hebben aangericht aan zijn lichaam. Nadat hij negen maanden in zijn huis heeft gezeten met pijnlijke steenpuisten.

Bodybuilder krijgt ernstige uitbraken

Dave Hartrey, 24, uit Waterford, Ierland, smeekt artsen om hulp nadat hij twee ernstige uitbraken heeft gehad die hem in doodsnood achterlieten. Als gevolg daarvan heeft de online fitnessinstructeur keloïde littekens op zijn rug, borst en armen overgehouden. Een keloïd litteken is een vergroot, verheven litteken dat roze, rood, huidkleurig of donkerder kan zijn dan de omringende huid. “Ik ben altijd een groot voorstander geweest van fitness en heb sinds mijn 15e af en toe gesport”, zegt Dave. “Toen ik 20 jaar oud was, begon ik te trainen met een bodybuilder en ik vond het erg leuk om met hem te trainen. “Als je naar de sportschool gaat en vooruitgang boekt, wordt je ervan beschuldigd steroïden te gebruiken, en omdat bodybuilding een korte carrière is, besloot ik er gewoon voor te gaan.

Een aanval

“Het is echt belangrijk om te vermelden dat je met steroïden vanaf het begin met een dobbelsteen gooit, want als je testosteron neemt, produceert je lichaam daarna misschien niet meer hetzelfde niveau, om nog maar te zwijgen van de andere gevaren. “Ik kreeg de mijne van een jongen in mijn sportschool, wat ik absoluut niet zou aanraden, want je kunt van alles nemen!” Naast twee ernstige uitbraken van acne en steenpuisten kreeg Dave nog een aanval nadat hij met de drugs was gestopt. “Uiteindelijk kreeg ik halverwege 2020 mijn eerste uitbraak op mijn rug, en dat was toen ik de hoeveelheid die ik innam verlaagde,” vervolgt hij. “Veel mensen hebben tegen me gezegd waarom ik niet stopte na de eerste kookbeurt, maar ik werkte toe naar een bodybuilding show waar ik al jaren hard aan gewerkt had. “Ik raadpleegde enkele van de beste coaches in het vak.

Tweede uitbraak

Ik vertrouwde hen en ik vertrouwde hun advies, en we probeerden een cyclus te bedenken waarbij ik niet zou uitbreken. “In februari 2021 had ik mijn tweede uitbraak en deze keer waren er veel meer steenpuisten op nieuwe plaatsen, dus nu had ik ze op mijn rug, borst, gezicht en armen. “Rond diezelfde tijd werd ik uitgenodigd om te trainen met enkele top bodybuilders en voor mij was dit enorm! “Maar op dat moment besefte ik dat ik elk deel van mijn leven verwaarloosde en mijn rug zat onder de steenpuisten.

Ik trok mezelf terug uit de show en stopte met de steroïden, maar kreeg vervolgens weer een uitbraak die ik omschrijft als ‘de ergste ooit’. Hierdoor was ik namelijk w negen maanden aan huis gebonden was. 9″Ik sta nu op een wachtlijst voor een consult om de littekens te laten weglaseren of injecteren, maar ik heb nog geen concrete plannen,” zegt Dave.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @Caters Clips/ Instagram @davehartrey

Man die negen maanden lang probeerde te leven als een geit wilde een ‘pauze van al deze stress’

Onderzoekers onthullen: het drinken van 2 liter water per dag is niet het juiste advies!