in

WTFWTF

Transkoppel in verwachting is een ‘primeur’ voor India

Transgender in india

Een transgender koppel in het zuiden van Kerala, India heeft aangekondigd dat ze hun eerste kind verwachten.

Transkoppel in India bevallen van eerste kind

Danseres Ziya Paval deelde onlangs op Instagram dat haar partner, Zahhad, acht maanden zwanger is van hun eerste kind. En het geval van een zwangere transgender man zou wel eens de eerste in zijn soort kunnen zijn in het land. Ze gaf haar post als bijschrift mee: “We staan op het punt mijn droom te verwezenlijken om moeder te worden en zijn droom om vader te worden. Een acht maanden oude foetus zit nu in (Zahhad’s) buik… Van wat we te weten zijn gekomen, is dit de eerste zwangerschap van een trans man in India…”

Het koppel, dat al meer dan drie jaar samenwoont in Kozhikode, zei dat ze allebei hormoontherapie ondergingen, maar hun behandeling stopten zodat ze samen een baby konden proberen. Ziya vertelde The Indian Express: “Toen we drie jaar geleden gingen samenwonen, dachten we dat ons leven anders moest zijn dan dat van andere transgenders. “De meeste transgenderkoppels worden geboycot door de maatschappij en hun familie. We wilden een baby, zodat we iets van onszelf achterlaten, zelfs nadat onze dagen in deze wereld geteld zijn.” Ze hebben ook bevestigd dat zodra hun baby is geboren, Zahhad zijn transitie zal voortzetten.

Hormoonbehandeling

Ziya voegde eraan toe: “Onze reis om een trans man en trans vrouw te worden zal doorgaan. Ik ga nog steeds door met de hormoonbehandeling om een transvrouw te worden. Zes maanden of een jaar na de bevalling zal Zahhad ook de behandeling hervatten om een trans man te worden.” Ze zei ook dat ze hun beslissing om een baby te krijgen zorgvuldig hadden overwogen. Het stel had hun familie verlaten en was samen een eigen leven begonnen nadat ze als transgender uit de kast waren gekomen.

Volgens Ziya had Zahhad al een topoperatie ondergaan en heeft hij “beide borsten verwijderd”. Ze zeiden dat de beslissing om hun behandeling te pauzeren het gevolg was van hun verlangen om samen een gezin te stichten, waarbij Ziya bevestigde: “In ons verlangen naar een baby hebben we het proces gepauzeerd.” Artsen in Kozhikode zullen het aanstaande paar begeleiden bij de bevalling en de zwangerschap, en hun kind wordt volgende maand geboren. Mevrouw Paval voegde eraan toe: “Artsen hebben ons gezegd niet meer te onthullen over het inseminatieproces. Aangezien Zahhad beide borsten heeft verwijderd, hopen we de baby te voeden uit de moedermelkbank van het medisch college. De bevalling heeft inmiddels al plaatsgevonden, en ze zijn dus nu de trotse ouders van een gezonde baby.

Bron: Unilad

bruidsmeisje

Getuige loert naar de voorgevel van bruidsmeisje en vergeet dat iedereen hem kan horen

Grootouders en kleinkinderen

Onderzoekers bevestigen: Babysitten op je kleinkinderen laat je langer leven