in ,

Waar gaat de Tortilla Challenge op TikTok over?

De ‘pranks’-kant van TikTok heeft al meer dan genoeg onsmakelijke, soms ronduit onveilige ‘challenges’ en trends op de app voortgebracht. Denk maar aan het verstikkingsgevaar van de ‘cereal challenge’, waarbij een persoon melk en cornflakes in de mond van zijn partner giet, terwijl de partner plat op zijn rug ligt. Of de Sam Pepper-grappen waarbij een persoon doet alsof hij zichzelf ernstig verwondt voor de ogen van zijn partner om de reactie op camera te vangen. Deze keer echter, lijkt de nieuwste trend uit de app leuk, onschuldig, en je hebt waarschijnlijk de ingrediënten om het te doen in je koelkast op dit moment: de tortilla uitdaging.

De challenge

Om mee te doen vullen TikTokkers hun mond met water, spelen een spelletje steen, papier, schaar, en de winnaar slaat de verliezer met een slappe tortilla. De ‘uitdaging’ erachter is om een strak gezicht te houden nadat je geslagen bent. Of, als je in een groep bent, een strak gezicht te trekken als je een vriend geslagen ziet worden. Het is moeilijker dan het klinkt; sommigen komen niet eens voorbij de steen, papier, schaar opstelling, en sputteren water en barsten uit bij het idee alleen al van de trend voordat ze het kunnen doen.

Het is de klassieke ‘probeer niet te lachen’-uitdaging, maar dan opgesmukt met de zeer specifieke theatraliteit die een tortilla-achtige slapstick komedie kan bieden. De tag #tortillachallenge op TikTok heeft nu meer dan 384 miljoen views, met sterren als Demi Lovato en Jimmy Fallon die meedoen op het TikTok-account van The Tonight Show. De topvideo’s onder de hashtag hebben elk tot 8 miljoen views vergaard, maar er zijn er nog meer die niet onder de hashtag zijn gepost.

Hieronder kan je een paar video van de challenge bekijken:

@jmonkvision Mum needs to learn what scissors is!!! Mother and daughter wrap challenege PART 2! #fyp #funny #wrapchallenge #motheranddaughter #tortillatrend #tortillachallenge ♬ original sound – JMONKvision
@belinda.russell #tortillachallenge #wrapbattle #wrapslap #foryou #fyp ♬ original sound – Belinda Russell

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok/ YouTube

Deze vrouw deelt angstaanjagende ervaring van geboren worden in polygamie sekte

Deze mensen delen de domste fouten die ze hun onbekwame collega’s hebben zien maken.