in

Vrouw beweert dement te zijn, veroordeeld tot gevangenisstraf en €710.000 boete voor oplichting

Vrouw die beweerde dement te zijn opgesloten in oplichtingszaak!
Beeld: YouTube @this morning

Een vrouw die in de populaire talkshow This Morning verscheen is veroordeeld. Ze heeft namelijk een aandeel gehad in een fraudeschandaal waarbij er een bedrag van € 716.744,- gemoeid is gegaan. De vrouw in kwestie beweerde dat ze de jongste persoon in het Verenigd Koninkrijk is die te kampen heeft met dementie. En dit alles bleek niet waar te zijn.

Heftige case

Laura Borrel’s echtgenote Philip, is ook ingesloten in deze oplichtingszaak van top formaat. Het paar bleek te hebben samengespannen met Laura’s moeder Frances Noble, door Hertfordshire County Council ervan te overtuigen dat de 66-jarige een neurologische aandoening had waardoor ze bedlegerig was en 24 uur per dag zorg nodig had. Een rechtbank kwam erachter dat de drie betrokkenen tussen 2007 en 2018 hebben geprofiteerd van uitkeringen ter waarde van meer dan € 745413.18.

Luxe vakanties

Hoewel de fondsen waren bedoeld om voor Frances te zorgen, bleek uit bewijs dat het trio de voordelen als persoonlijk inkomen beschouwde. Zo werd het geld besteedt aan luxe vakanties in Canada, San Francisco, Boston en Orlando. Hun verhaal kreeg media-aandacht nadat Frances een GoFundMe-campagne begon. De campagne vergaarde meer dan  € 1791.86, maar wat er precies met dat geld gebeurde, bleef onduidelijk.

Veroordeeld door verdachte handelingen

Volgens het bewijsmateriaal zouden de buren een belangrijke rol spelen in deze case. Ze keken raar op toen ze ontdekten dat Noble zonder hulp met een hond in de tuin stond. Nadat een persoon stiekem beelden had vastgelegd van de gepensioneerde die volledig mobiel was, werd de lokale overheid gewaarschuwd en is er een onderzoek naar de uitbetalingen van het zorgpakket gestart. De buren begonnen vreemd gedrag van het koppel  op te merken. Zo werden er bestelbusjes aan de lopende band bij hun huis gespot. Maar waar ze echt begonnen te denken aan wat de vrouw en man doet, is toen ze op een dag een gloednieuwe Volvo voor hun huis zagen. 

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @this morning

TikTok'er onder vuur genomen na poging om bizarre "roze saus" te verkopen

TikTokker onder vuur na poging om bizarre “roze saus” te verkopen

24-jarig model stopt verborgen camera in achterzak