in

Man legt op Instagram vast hoe hij grafsteen van overleden schoolgenoten beschadigt

grafsteen
Beeld: YouTube

De politie van Miami heeft een 26-jarige man gearresteerd voor het filmen van zichzelf terwijl hij de grafsteen van twee voormalige schoolgenoten beschadigde. Deze twee jonge mannen waren op nieuwjaarsdag 2021 omgekomen bij een tragisch ongeval met een dronken chauffeur. Lokale media hebben hierover bericht.

Grafsteen van overleden schoolgenoten

Brian Rodriguez, 26 jaar oud, wordt geconfronteerd met beschuldigingen van grafschennis, waarbij een schadebedrag van 2.745 dollar is ontstaan. Hij vernielde de graven van zijn boezemvrienden Andres Zacarias en Jenser Salazar, beiden 21 jaar oud, op de begraafplaats Caballero Rivero Woodlawn in Miami. Zacarias en Salazar kwamen samen met twee anderen om het leven toen een dronken en onder invloed van drugs verkerende 16-jarige bestuurder met een snelheid van meer dan 100 km/u tegen hun voertuig botste op nieuwjaarsdag 2021.

Volgens online rechtbankverslagen is Rodriguez momenteel op borgtocht vrijgelaten na het betalen van een bedrag van 5.000 dollar. Hij zal op 15 september worden voorgeleid. De rouwende families reageerden vorige week op de arrestatie van Rodriguez. De zus van Zacarias vertelde aan NBC Miami: “Er zijn geen woorden om het te beschrijven. Hoe kan iemand zoiets doen met een grafsteen? Waarom?”

Eerste incident

Het eerste incident vond plaats op 21 maart 2023, toen de verdachte naar verluidt fotohouders en bloemstukken rond de begraafplaats vernielde en de grafsteen met zwarte verf besmeurde. De verdachte deelde vervolgens een video van zijn daad op een nep Instagram-account en tagde daarbij de zus van Zararias. Op 15 juni 2023 ontving ze een tweede video van een onbekende afzender op Instagram, opnieuw van een nep-account. Ze werd achterdochtig en besloot naar het graf van haar broer te gaan. Tot haar ontsteltenis ontdekte ze dat de grafsteen wit was geverfd.

Op de beelden van het incident is te zien dat op die dag om 4u16 een onbekende man met een telefoon en een fles spuitverf bij de grafsteen aan het werk was. Andere bewakingscamera’s toonden een witte vierdeurs Honda Civic, geparkeerd buiten de omheining. De video toont hoe de vandaal uit de auto stapt en over het hek rond het kerkhof springt. De politie kon Rodriguez identificeren als de verdachte nadat onderzoekers de video aan de zus van Zararias hadden getoond. Hij bleek een voormalige schoolgenoot van haar broer en zijn beste vriend te zijn.

Bron: Zita

netflix-horror

Nieuwe Netflix-horror serie laat kijkers na elke aflevering doodsbang achter

live-uitzending

Verbazingwekkend moment: Verslaggever vraagt nieuwsanker ten huwelijk tijdens live-uitzending”