in

Vrouw weigert haar snor en wenkbrauw af te scheren ondanks wrede opmerkingen

snor

Een vrouw heeft onthuld dat ze weigert haar snor en wenkbrauw af te scheren omdat die haar helpen om potentiële liefdesinteresses “uit te sluiten. ” Hoewel mensen haar aanstaren en wrede opmerkingen maken is ze niet van plan om het af te scheren.

Snor en wenkbrauw afscheren

Lerares Eldina Jaganjac, uit Copenhagan, Denemarken, zei dat hoewel sommige mannen (vooral tieners) naar haar wenkbrauwen staren alsof ze een ‘derde hoofd’ zijn, ze meer positieve aandacht krijgt dan toen ze het haar verwijderde.

Ze benadrukt dat ze zich niet minder vrouwelijk voelt. En haar besluit om zich te onderscheiden van de massa heeft haar meer zelfvertrouwen gegeven. Eldina vertelde hoe ze opgroeide in een kleine stad waar iedereen geacht werd erbij te horen. Naarmate ze ouder werd, raakte ze gefrustreerd door het feit dat van vrouwen wordt verwacht dat ze meer tijd en geld besteden aan het onderhouden van hun uiterlijk door middel van ontharing. Eldina zei: “Voordat ik mijn wenkbrauw liet groeien, had ik het gevoel dat er zeer beperkte opties waren voor hoe vrouwen eruit moesten zien.

Vergelijking

Vergeleken met mannen wordt er van ons verwacht dat we veel meer tijd en geld besteden aan ons uiterlijk om visueel aanvaardbaar te zijn in de maatschappij. Vooral als je in openbare ruimtes bent. Als een man zich niet scheert en zijn wenkbrauwen niet epileert, merkt niemand dat op en is het niets bijzonders. Net als veel andere vrouwen heb ik geleerd mezelf te controleren. Vroeger voelde ik me bijvoorbeeld niet op mijn gemak om naar buiten te gaan als mijn wenkbrauwen niet de geaccepteerde kleine maat hadden. En ik ging niet naar de sportschool als mijn benen niet gladgeschoren waren.

In maart 2020 besloot Eldina te stoppen met het epileren van het haar tussen haar wenkbrauwen. En het verwijderen van het haar op haar bovenlip. Ze realiseerde zich namelijk dat ze zich alleen minder vrouwelijk voelde als ze voller waren vanwege de maatschappelijke verwachtingen. Eldina zei dat het haar niet meer kan schelen hoe ze eruit ziet. Of wat andere mensen van haar vinden. En geeft toe dat mannen op straat beledigende opmerkingen naar haar hebben geroepen.

Bron: Dailymail

verliefd

Vrouw onthult: ‘Ik was verliefd op mijn neef en we deelden een kus foto in onze familiechat

dood

55-jarige man die ’teruggebracht werd uit de dood’ onthult hoe het is aan de andere kant