in

Vrouw ontvangt ’s werelds eerste 3D-geprinte oor

Beeld: YouTube CBS New York

De 20-jarige patiënte Alexa werd geboren met een zeldzame geboorteafwijking die microtia genoemd wordt. Het uitwendige deel van het oor is daardoor klein en het kan ook het gehoor belemmeren. Zij is namelijk de allereerste persoon geworden die een 3D- geprinte oor heeft ontvangen met behulp van 3D printtechnologie.

3D- geprinte oor

Dr. Arturo Bonilla, een pediatrisch oorchirurg in San Antonio, stond aan de basis van de succesvolle transplantatie, die in verschillende fasen verliep. Eerst verwijderde dr. Bonilla een halve gram kraakbeen uit Alex’ microtia-oor en stuurde het monster naar 3DBio Therapeutics in Long Island City, samen met een 3D-scan van Alexa’s gezonde oor, zo meldt Sky News.

Bij 3DBio Therapeutics, worden de cellen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van de kraakbeen (chondrocyten) verwijderd uit Alexa’s weefselmonster. Ze worden vervolgens gekweekt met behulp van voedingsstoffen, waardoor de chondrocyten in miljarden cellen veranderden. Alexa’s cellen worden daarna in een 3D bio-printer geplaatst en omgezet in een replica van haar gezonde oor voordat het werd geprint. Het geprinte oor werd in gekoelde opslag teruggestuurd naar Dr. Bonilla. Toen hij het had ontvangen, werd het oor net boven Alexa’s kaaklijn geïmplanteerd. Zodra Alexa’s huid zich om het 3D-implantaat had gespannen, begon de vorm van haar nieuwe oor zich te vormen.

Zelfbewust

Toen Alexa in haar tienerjaren kwam, begon ze zich zelfbewust te voelen over haar uiterlijk en bedekte ze haar oor met haar haar. Nu ze de transplantatie heeft ondergaan, is Alexa opgetogen over het feit dat ze haar haar nu omhoog kan dragen. Ze zei: “Je geeft een beetje meer om je imago als je een tiener bent. Sommige mensen zeiden dingen die niet attent waren, en dat begon me te storen. Ik denk dat mijn gevoel van eigenwaarde omhoog zal gaan.”

Bron: Unilad

Beeld: YouTube

Doja Cat voor paal gezet voor imiteren van Amber Heard

Bizarre TikTok trend: laat de reacties van zorgmedewerkers zien

Bizarre TikTok trend: laat de reacties van zorgmedewerkers zien