in

Vrouw dronk per dag drie liter vodka en de artsen gaven haar nog maar 24 uur om te leven

24 uur om te leven
Beeld: Unsplash

Een vrouw uit Lancashire heeft verteld hoe artsen haar nog maar 24 uur te leven gaven nadat haar alcoholverslaving resulteerde in meervoudig orgaanfalen.

24 uur om te leven

Charlotte Durcan, 30, zegt dat haar verslaving pas drie jaar geleden begon, omdat ze voor die tijd slechts af en toe alcohol dronk en zichzelf als niet-drinker zou hebben beschouwd. Maar de moeder van twee kinderen, die zichzelf een ‘extremist’ noemt, ging van niets naar het drinken van drie liter wodka per dag. Als gevolg van haar verslaving kreeg ze aanvallen en black-outs. Maar ze besefte nog steeds niet hoe ernstig de situatie was geworden.

Charlotte zei: “Ik dronk tot het uiterste en dat is mijn persoonlijkheid, ik doe geen halve dingen. Alles gaat in zekere zin altijd zo ver mogelijk. Ik dronk echt zwaar en eigenlijk greep het me. Toen Charlotte zich realiseerde dat ze niet zonder drank kon, wist ze dat het drinken een serieuze verslaving was geworden. Ze zegt dat ze elke keer dat ze niets dronk begon te ’trillen en zweten’. De moeder van twee voegde eraan toe: ’s Ochtends moest ik een drankje nemen, gewoon om me wat af te koelen. Het zou wodka zijn en dat zou een pint wodka puur zijn. Dat zou letterlijk zijn om te voorkomen dat ik tril, misselijk word en ga zweten – dat zou werken.

Beeld: Unsplash

Weinig geld

Vanaf dat moment ging het de hele dag door, maar als er weinig geld was en zo, probeerde ik familie zover te krijgen dat ze drank voor me haalden. Ik gebruikte al mijn geld voor drank, dus soms konden ze me alleen flessen wijn en zo geven. Toen begon ik te beseffen dat het een probleem was, toen ik een volle fles wijn kon drinken zonder dat ik er last van had. Charlotte besefte dat ze wodka moest drinken om een verschil te voelen, maar nadat ze weer een black-out kreeg, bezocht ze voor het eerst het ziekenhuis. Ze werd een paar dagen opgenomen en ging weer naar huis. Maar hoewel ze vier dagen niet dronk toen ze werd opgenomen, ‘begon ze weer te drinken’ toen ze terugkwam en belandde ze weer in het ziekenhuis.

De laatste keer belandde ik op de intensive care met meervoudig orgaanfalen”, vervolgt Charlotte. Ik had hartfalen, leverfalen, nierfalen en ze moesten twee liter vocht uit mijn longen halen en ik lag er drie weken, maar ik kon me niet bewegen, ik kon niet praten, ik kon niet praten. Verder lag ik op de intensive care, kreeg zuurstof en al mijn familie kwam afscheid van me nemen. Ik lag letterlijk aan het einde van mijn leven.

Charlottes familie bezocht haar bed om 2 uur ’s nachts, nadat ze van de artsen te horen hadden gekregen dat ze nog maar 24 uur te leven had. Ze zegt echter dat ze er op de een of andere manier ‘doorheen is gekomen’ en dat ze uiteindelijk is gaan revalideren nadat ze was hersteld van haar ziekenhuisbezoek. Tegenwoordig viert de moeder dat ze 11 maanden nuchter is en doet ze vrijwilligerswerk voor Inspire Lancashire, dat momenteel een bewustwordingscampagne over alcohol voert, Hidden in Plain Sight.

Bron: Dailymail

Verwarde tiener

Man onthult:”Ik was een verwarde tiener die op mijn 19e een transgender operatie onderging om een vrouw te worden”

bedtijd

Deze moeder verteld waarom haar kinderen geen bedtijd hebben