in

Dit is hoeveel je elke dag moet sparen om op je 65ste miljonair te zijn

Beeld: Pexels

Eenieder wilt ooit eens een miljonair worden. En volgens financieel adviseur David Bach hoeft je maar 3 euro per dag te sparen en je bent miljonair tegen je 65ste.

Miljonair worden op je 65ste

Bach is de auteur van Smart Couples Finish Rich, een boek over geldbeheer. Hij kwam ook met een grafiek die laat zien hoeveel mensen van verschillende leeftijden moeten sparen om op hun 65ste miljonair te zijn. Volgens Insider wees Bach erop dat zo vroeg mogelijk beginnen met sparen de sleutel is. Hij schrijft in zijn boek: “Rijk worden is niets meer dan een kwestie van je inzetten en je houden aan een systematisch spaar- en investeringsplan. “Je hoeft geen geld te hebben om geld te verdienen. Je moet gewoon de juiste beslissingen nemen en ernaar handelen.”

De krant wijst erop dat Bachs grafiek (die is berekend in dollars) geen rekening houdt met belastingen en dat zijn schattingen uitgaan van een jaarlijks rendement van 12%. Bovendien is het meer dan een paar jaar oud, dus het houdt geen rekening met de crisis in de kosten van levensonderhoud die ons momenteel allemaal drooglegt. Toch is het nog steeds een handig besparingsmodel voor iedereen die gedeeltelijk tien Greggs-bezoeken per week doet. Vooral omdat Bach afraadt om kleine dagelijkse traktaties zoals koffie te kopen en in plaats daarvan het geld te sparen.

Beeld: Pexels

Berekeningen van de auteur

Volgens Bachs berekeningen zou iedereen van 20 jaar moeten proberen $ 2 per dag te sparen (wat neerkomt op $ 61 per jaar en $ 720 per jaar) als hij of zij op 65-jarige leeftijd miljonair wil zijn. Als je 25 bent, wordt dat $ 3,57 per dag ($ 109 per maand en $ 1.304 per jaar) en voor alle 30-jarigen is dat respectievelijk $ 6,35, $ 193 en $ 2.317 per dag, maand en jaar. 35-jarigen moeten $ 11,35 per dag, $ 345 per maand en $ 4.144 per jaar sparen, terwijl 40-jarigen wordt aangeraden $ 20,55 per dag, $ 625 per week en $ 7.500 per jaar te sparen.

45? Maak daar maar $ 38,02 per dag, $ 1157 per maand en $ 13.879 per jaar van. En als je 50 bent, snijdt u het behoorlijk aan, dus moet u zorgen dat u $ 73,49 per dag, $ 2.235 per maand en $ 26.824 per jaar opzij zet. Daar heb je het. Dus, leg de biefstuk bak neer, schrap de bezorgapps en overweeg om je kroegbezoek terug te brengen van één keer per dag naar één keer per week.

Bron: Unilad

Stripper houdt powerpoint presentatie voor haar ouders om te vertellen wat haar baan inhoudt

Stripper houdt powerpoint presentatie voor haar ouders om te vertellen wat haar baan inhoudt

Vrouw klaagt over pijn in de buik: haar partner wil onmiddellijk scheiden na de bevinding van de dokter