in ,

Slapen met de TV aan kan het risico op een vroege dood verhogen

Beeld: Pexels

Hoewel velen van ons zeker schuldig zijn aan in slaap vallen voor de tv na een late Netflix eetbui, blijkt dat dit op de lange termijn veel schadelijker voor onze gezondheid zou kunnen zijn dan we ons realiseren.

Recente studie

Dit blijkt uit een recente studie van de Northwestern University School of Medicine, waarin wordt gesuggereerd dat blootstelling aan zelfs het meest gematigde omgevingslicht onze cardiovasculaire functies tijdens de slaap kan schaden, waardoor het risico op een vroegere dood toeneemt. De resultaten van het slapen bij omgevingslicht werden vergeleken met het slapen in een zwak verlichte kamer. Gezonde volwassenen tussen 63 en 84 jaar werden geobserveerd en men stelde vast dat wanneer men slechts één nacht sliep omgeven door omgevingslicht, zoals een TV die aanstaat met het geluid uit, de bloedsuikerspiegel en de hartslag van de mensen verhoogd werden.

woman in blue shirt lying on bed
Beeld: Unsplash

De resultaten

“De resultaten van deze studie tonen aan dat slechts één enkele nacht van blootstelling aan matige kamer verlichting tijdens de slaap de glucose- en cardiovasculaire regulatie kan schaden, wat risicofactoren zijn voor hartaandoeningen, diabetes en het metabool syndroom,” legde dr. Zee uit aan Northwestern Now. “Het is belangrijk voor mensen om de hoeveelheid blootstelling aan licht tijdens de slaap te vermijden of te minimaliseren.” In de studie werd ook onthuld dat blootstelling aan elke hoeveelheid licht tijdens de slaap “gecorreleerd was met de hogere prevalentie van diabetes, obesitas en hypertensie” bij oudere mannen en vrouwen.

Bron: Unilad

Beeld: Unsplash

Ongelooflijke Mammatuswolken laten het lijken alsof ‘God Vape Bubbels aan het blazen is’

Dit koppel blijft daten ondanks ze ontdekken dat ze zussen zijn