in

Onderzoekers bevestigen: Babysitten op je kleinkinderen laat je langer leven

Grootouders en kleinkinderen

“Kleinkinderen zijn Gods geschenk om je kinderen niet te vermoorden”, maar deze oude gezegde is niet serieus bedoeld. Maar we kunnen het erover eens zijn dat het een geweldige ervaring is om grootouder te zijn.

Babysitten op kleinkinderen

Van je kinderen en kleinkinderen houden komt vanzelf. Het is leuk om deel uit te maken van hun dagelijks leven, zelfs op oudere leeftijd. En zolang je hun tempo kan bijhouden, zal je altijd op je kleinkinderen blijven passen zolang je de kans krijgt. Nog belangrijker is een interessant onderzoek voor alle grootouders die er zijn. Een rapport van Evolution and Human Behavior, dat gegevens heeft genomen van de Berlin Aging Study, beweert dat babysitten leidt tot een langer leven.

Beeld: Pexels

Babysitten kan je levensduur verlengen

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 500 mensen ouder dan 70 jaar. Degenen die routinematig voor een kind zorgden, hadden een lager risico om gedurende een periode van 20 jaar te sterven dan degenen die dat niet deden. Met andere woorden, kinderoppas kan je levensduur verlengen! Wel moet worden vermeld dat niemand die de primaire zorg voor het kind had werd meegenomen. De studie had alleen betrekking op mensen die periodiek oppassen. “Er is een verband tussen voor iemand zorgen en het verminderen van onze algemene stressniveaus”, zei Dr. Ronan Factora van de wereldberoemde Cleveland Clinic, volgens Shareably.

Hij benadrukt ook dat andere factoren, zoals socialiseren met vrienden en fysiek actief blijven, nog belangrijker zijn voor het bereiken van een lang en gelukkig leven als we ouder worden. Ook al werk je misschien niet meer, verantwoordelijkheid is belangrijk en je nodig voelen maakt ons gelukkig, merkt Ronan Factora op. Babysitten is een geweldige manier om die gevoelens in stand te houden. Het verbaast me niets! Als ik bij mijn kleinkinderen ben, voel ik me jonger, warmer en gelukkiger. Ik denk dat velen van jullie dat ook zijn!

Bron: Laughclub

Transgender in india

Transkoppel in verwachting is een ‘primeur’ voor India

John Wick: Chapter 4

John Wick: Chapter 4 duurt bijna drie uur en is de langste in de filmreeks