in

Personeel luchthaven weegt vrouw op bagageweegschaal om ‘veiligheidsredenen’

Personeel luchthaven weegt vrouw op bagageweegschaal om 'veiligheidsredenen'
Afbeelding: Screenshot ladbible.com & Freepik.com

Het personeel van een luchthaven heeft een vrouw op een bagageweegschaal laten staan, om haar te kunnen wegen. Naar het schijnt, is dit gedaan uit veiligheidsredenen. Als je dit zo leest zul je wel benieuwd zijn naar de relatie tussen het gewicht van de vrouw en de veiligheid in het vliegtuig.

Personeel luchthaven weegt vrouw op bagageweegschaal

Als je naar het vliegveld gaat voor je zomervakantie waar je het hele jaar op hebt gewacht, verwacht je dat je bagage wordt gewogen om ervoor te zorgen dat je de bagagelimieten niet overschrijdt. Deze ene vliegtuigpassagier was echter geschokt. Dit nadat een van haar medepassagiers was gevraagd op de weegschaal te stappen die werd gebruikt om tassen te wegen. Erger nog, dit gebeurde in het volle zicht van alle andere passagiers. Hierdoor was het voor velen een nogal ongemakkelijke ervaring. Een fragment van het incident werd in maart geüpload naar TikTok en werd zo’n 1,6 miljoen keer bekeken. Later werd het filmpje verwijderd.

@9news Would you be happy to be weighed before your flight? ✈️ 🛄 #Flight #CheckIn #Baggage #NewZealand #9News ♬ original sound – 9News Australia

Om veiligheidsredenen of niet?

De video heeft voor de nodige bezorgdheid teweeg gebracht. De meeste mensen hebben dit namelijk opgevat als discriminatie richting personen met een extra gewicht. In de video is de vrouw te zien die op de weegschaal gaat staan waar de bagage worden gewogen. De video werd op TikTok gedeeld met de volgende opschrift: “De hele luchthaven probeert zich met hun eigen zaken te bemoeien terwijl een vrouw wordt gevraagd op de bagageweegschaal te stappen omdat ze beweerde dat ze 130 pond woog. De meeste mensen waren van mening dat de vrouw niet gewogen had moeten worden in het openbaar. Dat wat met de vrouw is gebeurd mocht nimmer zo aan toe gaan. Als het daadwerkelijk te maken had met de veiligheid is niet duidelijk.

Bron: ladbible.com

Beeld: TikTok @9news

Influencer gaat viraal: gekochte puppy blijkt wolf: ‘Ik kan niet geloven dat ik ben opgelicht’

nabestaanden

Vader vervalst zijn dood om nabestaanden een ‘lesje’ te leren voordat hij op zijn eigen begrafenis verschijnt