in

The Simpsons schrijver vertelt over zijn reis met onderzeeër naar Titanic

titanic
Beeld: Facebook @ OceanGate Expeditions

Mike Reiss die eerder de wrakstukken van de Titanic bezocht met behulp van de OceanGate onderzeeër, heeft onthuld hoe hij de reis heeft ervaren.

Onderzeeër naar Titanic

‘Dit zou het einde kunnen zijn’ dacht de Amerikaanse televisie schrijver Mike Reiss terwijl hij zich voorbereidde voor zijn reis met de Titan. De man heeft gesproken over zijn ervaringen bij het bezoeken van de Titanic in de onderzeeër, waarbij hij drie duiken heeft gemaakt.

Reiss, wiens schrijfcredits onder andere The Simpsons omvatten, zei dat de communicatie tijdens al zijn drie duiken verloren ging. In een interview met BBC zei hij dat hij ‘niet optimistisch’ was over de kans om de vermisten te vinden. Maar benadrukte hij dat hij het ‘prachtig ontworpen’ vaartuig niet als een ‘slecht schip’ beschouwde.

Vrijwaring

Vrijwaring Reiss herinnerde zich hoe hij een ‘enorm’ vrijwaringsformulier moest ondertekenen. “Om aan boord te gaan van de boot die je naar de Titanic brengt, teken je een enorm vrijwaringsformulier waarin staat dat je kunt sterven tijdens de reis.”.

“Op de lijst wordt de dood drie keer genoemd op pagina één en het is nooit ver weg uit je gedachten. Toen ik in de onderzeeër stapte, dacht ik: dit zou het einde kunnen zijn.” aldus Reiss. “Je moet denken aan de vroege dagen van het ruimteprogramma. Of de beginperiode van de luchtvaart, waarin je veel fouten maakt tijdens het leren begrijpen van wat je doet voegt Reiss eraan toe, doelend op de gevaren en consequenties van de reizen naar de diepte van de oceaan. “Als het op de bodem ligt, weet ik niet hoe iemand erbij kan komen en het kan terughalen.” Wrakstukken van de onderzeeër De Titan zijn donderdag gevonden die de ergste vermoedens bevestiging dat de vijf mannen aan boord van de laatste reis het niet hebben gered.

Bron: Unilad.com

Beeld: Twitter @MikeReissWriter

de juiste persoon

Oma van 123 jaar onthult: “ik ben nog nooit met een man geweest en ik wacht nog steeds op de juiste persoon”

Professionals

Vrouw verteld om ‘professionals in te schakelen’ na het ontdekken van trap onder vloer in huis waar ze al 3 jaar woont