in

Passagier trekt 2,5 kilo van haar kleren aan om geen overgewicht te betalen op de luchthaven

betalen

Een vrouw nam het besluit om een bijzondere tactiek toe te passen om te voorkomen dat ze een toeslag moest betalen voor overtollige bagage.

Overgewicht betalen

Een inventieve reiziger besloot om niet minder dan 10 kledingstukken aan te trekken om zo de extra kosten voor bagage te omzeilen. Gel Rodriguez, afkomstig uit de Filipijnen, nam haar toevlucht tot deze strategie nadat haar handbagage het toegestane maximumgewicht van 7 kg had overschreden.

Het luchthavenpersoneel deelde haar mede dat ze een bijkomende vergoeding zou moeten betalen, gezien haar koffer een gewicht van 9 kg had bereikt. Bij het inchecken aan de balie confronteerde het luchtvaartpersoneel haar met de richtlijn: “Slechts zeven kilo is toegestaan als handbagage.” Zonder enige aarzeling antwoordde ze: “Geen enkel probleem.” Hieropvolgend heeft ze van haar 9 kg wegende bagage, 2,5 kg aan kleding aangetrokken zodat ze met een gewicht van 6,5 kg kon reizen.

Afbeelding: Facebook/@Gel Rodriguez

Afrader

De reden waarom deze dappere reizigster de toeslag voor overtollige bagage niet wilde betalen, was dat deze slechts twee kilogram bedroeg. Echter, na de ervaring gaf ze aan dat ze het waarschijnlijk niet opnieuw zou doen. Wellicht door de onaangename ervaring vanwege de hitte die werd veroorzaakt door het dragen van zoveel kledingstukken. Ze raadde andere mensen dan ook af om dezelfde strategie toe te passen.

Bovendien grapte ze over het feit dat haar bericht viraal was gegaan op sociale media. Ze verklaarde dat, als ze had geweten dat haar actie zo’n wijdverspreid succes zou worden, ze beter had geposeerd voor de foto’s met haar opmerkelijke outfit.

Afbeelding: Facebook/@Gel Rodriguez

Bron: 9gag.com

Beeld: Facebook @Gel Rodriguez

Vrouw gaat op date met man die 38 jaar ouder is: ‘Ik hou ervan hoe oudere mannen eruit zien’

Moeder geschokt na betrappen ‘goede vriendin’ bij borstvoeding van haar pasgeboren baby