in

5-Jarige geamputeerde bergbeklimmer zet zinnen op nieuw record

Beeld: YouTube @SWNS

Albie-Junior Thomas zijn linkervoet werd geamputeerd toen hij 15 maanden oud was, nadat hij werd geboren met fibula hemimelia. Maar dit houdt hem echter niet tegen om zijn dromen achterna te gaan.

Jongst geamputeerde

Sinds zijn tweede jaar heeft Albie-Junior een prothese en droomt ervan om ooit deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Hij beklom eerder de Snowdon en werd de jongste geamputeerde om de berg te beklimmen. Nu staat hij op het punt om Ben Nevis in Schotland te beklimmen samen met zijn vader Daniel Thomas.

Vastberaden

Albie-Junior heeft met zijn vader in de tuin getraind voor de klim die ze in oktober hopen te voltooien. “Albie zal de jongste geamputeerde zijn die Ben Nevis beklimt. Hij zei dat Snowdon makkelijk was, dus hij kan niet wachten om Ben Nevis te doen. Hij wil gewoon steeds groter en groter klimmen, dus we dachten dat we de hoogste berg van het VK zouden doen. We trainen veel, hij komt naar de sportschool en rent rondjes in de tuin. Hij is een zeer actief kind, hij gaat naar zwemmen, kickboksen en is erg sterk voor zijn leeftijd.” zegt zijn vader.

Volgens Daniel pikte Albie het lopen als geamputeerde met prothese heel snel op. In 2018 begon Daniel met hardlopen, en sinds vorig jaar heeft Albie-Junior de eerste mijl van elke marathon met zijn vader meegelopen. “Hardlopen is zijn sport. Hij vindt het geweldig. Samen delen wij die passie.” aldus een trotse vader.

Bron & Beeld: YouTube

Vrouw laat haar ooglid piercen: “het is niet zo erg als je denkt dat het zou zijn”

Moeder stuurt haar zoon naar school met een T-shirt van McDonald’s