in

WTFWTF

Onderzoek: Vrouwen kiezen liever mannen met een bierbuik boven mannen met buikspieren

Beeld: Unilad/ Pexels

Het maatschappelijke beeld van “sexy mannen” is in de loop van de geschiedenis herhaaldelijk veranderd. Zo werd honderden jaren geleden het hebben van een bierbuik geïnterpreteerd als het hebben van een hogere economische status. Tegenwoordig tonen modetijdschriften alleen magere, gespierde mannen zonder lichaamsvet. Maar is het echt waar dat vrouwen alleen mannen willen met een super gedefinieerde sixpack?

Mannen met een bierbuik

Een nieuwe studie beweert namelijk dat vrouwen mannen met een bierbuik aantrekkelijker vinden. Tegenwoordig zie je overal op sociale media tips, life hacks en trucs die vertellen hoe je in een mum van tijd het perfecte lichaam krijgt. Er zijn diëten, trainingsplannen en vele andere tips over hoe je “knap” kunt worden. Maar wat vinden vrouwen eigenlijk van mannen met een slank en fit lichaam? Om deze vraag te beantwoorden, vroeg Planet Fitness meer dan 2.000 vrouwen en mannen tot welk type lichaamsvorm zij zich het meest aangetrokken voelden. Daaruit bleek dat 7 van de 10 vrouwen een voorkeur hebben voor mannen met een bierbuik.

Beeld: Pixabay

Een biologische verklaring

Volgens Richard Bribiescas, professor aan Yale, is er een biologische verklaring voor het feit dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen die hun vrije avonden liever op de bank doorbrengen dan in de sportschool. Grotere mannen hebben een lager testosteronniveau, wat zorgt voor een beter immuunsysteem en dus een langer leven.

“Deze verandering in lichaamssamenstelling zorgt er niet alleen voor dat mannen een comfortabelere broek kunnen kopen, maar vergemakkelijkt ook een groter overlevingsvermogen en, hypothetisch gezien, een hormonaal milieu dat vaderlijke investeringen effectiever bevordert en ondersteunt,” legde Bribiescas uit aan Viralthread. Maar, zoals met alles, is er een grens. Te veel vet verhoogt, zoals u weet, het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en minder energie.

Bron: The Laughclub

Man maakt zichzelf en vrouw belachelijk op huwelijk met zijn act

Man maakt zichzelf en vrouw belachelijk op huwelijk met zijn act

Gabriela geeft maandelijks € 1014.05 uit om op een pop te lijken

Gabriela geeft maandelijks €1014.05 uit om op een pop te lijken