in

8 Huishoudelijke Hacks die ons kunnen helpen het meeste uit onze tijd te halen

Beeld: Pexels

Het organiseren en schoonmaken van onze huizen kan veel van onze tijd opslokken, en we kunnen zelfs geld uitgeven aan producten waarvan we denken dat ze het proces sneller zullen laten verlopen, alleen om te ontdekken dat ze het tegenovergestelde doen. Er zijn echter een aantal huishoudelijke hacks die ons kunnen helpen het meeste uit onze tijd te halen, variërend van kleine dagelijkse taken tot grootschalige taken om ons dagelijks leven aan te wijden.

Huishoudelijke hacks

Hieronder hebben we een lijst samengesteld samengesteld van nuttige en coole huishoudelijke hacks om u te helpen uw huis efficiënter en sneller schoon en georganiseerd te houden.

1. Fris je stinkende vuilnisbak op

Free Man in White Crew Neck T-shirt Holding Brown Cardboard Box Stock Photo
Beeld: Pexels

Een typische huishoudelijke hack die velen van ons gebruiken om van geurtjes af te komen, is het gebruik van een wattenstaafje en wat essentiële oliën. Leg een wattenstaafje gedrenkt in etherische olie onder je vuilniszak. U kunt een aromatische omgeving creëren door een wattenstaafje in een paar druppels olie te drenken en het in de vuilniszak te laten vallen. Deze huishoudelijke hack zorgt ervoor dat de ruimte in en rond uw prullenmand lekker blijft ruiken. Essentiële theeboomolie, bijvoorbeeld, doet meer dan alleen lekker ruiken, het bestrijdt ook bacteriën.

2. Wrijf scheerschuim in een spiegel

Free Close-Up Shot of a Woman Wiping the Mirror Stock Photo
Beeld: Pexels

We hebben ontdekt dat je scheerschuim kunt gebruiken voor een aantal huishoudelijke hacks, waaronder het voorkomen van een beslagen spiegel. Dep een vochtig washandje met de juiste hoeveelheid scheerschuim. Wrijf het vervolgens met ronddraaiende bewegingen zachtjes over de spiegel en laat het ongeveer een minuut zitten. Zorg ervoor dat u het hele oppervlak van de spiegel bedekt, zodat geen enkel hoekje onbedekt blijft. Strijk de scheercrème als laatste stap voorzichtig op en stop niet voordat alle crème is verdwenen. Daarna zul je merken dat de spiegel niet meer beslaat tijdens je volgende douchebeurt.

3. Toiletpapier rol als stofzuiger hack

Free Closeup of stacked brown cardboard tubes of finished toilet paper placed on wooden table Stock Photo
Beeld: Pexels

In plaats van een hulpstuk voor uw stofzuiger te kopen, lijkt het erop dat uw wc-papierrol de beste huishoudelijke hack voor stofzuigen kan zijn. Begin met het aansluiten van het mondstuk van uw vacuüm uitwerpbuis op uw afgewerkte wc-papierrol. Druk gewoon de uiteinden van de papiercirkels samen om een holle holte te vormen die past op de plaatsen waar u toegang tot moet hebben. Zet uw stofzuiger aan en reinig het vuil dat zich heeft opgehoopt in uw raamsporen of onder uw bed. Omdat ze kunnen worden gebogen en hergebruikt, zijn deze kartonnen cilinders ideaal om diep in elk hoekje en gaatje te komen.

4. Een bolletje aluminiumfolie in de vaatwasser

two gray and black stones
Beeld: Unsplash

We hebben een coole huishoudtip ontdekt waar je alleen aluminiumfolie voor nodig hebt. Verkreukel gewoon een stuk folie tot een bal of prop en leg deze in de bestekmand. Laad vervolgens je vaatwasser zoals gewoonlijk, met het juiste vaatwastablet. Wanneer jij je borden en bestek uit de vaatwasser haalt, zullen ze glanzen en krasvrij zijn, en je zal direct het verschil merken. Het proces wordt nog efficiënter met warm water. Met dit idee kunt u krassen en vieze vlekken op uw bestek verwijderen, en uw bestek zal er stralend en als nieuw uitzien.

5. Ontgeur het tapijt met baking soda

Free Flour in a jar Stock Photo
Beeld: Pexels

Een van de vele voordelen van baking soda is dat het ons tapijt kan verfrissen. Maak om te beginnen uw tapijt schoon met een stofzuiger om eventueel vuil te verwijderen. De zolen van je schoenen bevatten vuil en viezigheid, en herhaaldelijk contact met je tapijt kan de textuur wegslijten en modder diep in de vezels verankeren. Strooi er daarna bakpoeder op en laat het een paar uur zitten om geurtjes te neutraliseren en te absorberen. Alles wat je tot nu toe hebt gedaan is een eenvoudige en effectieve huishoudelijke hack, en hoe langer je de baking soda op het tapijt houdt, hoe beter het zal deodoriseren.

6. Hang deksels van potten

Free Broccoli in Stainless Steel Cooking Pot Stock Photo
Beeld: Pexels

Wanneer we koken, kan het fornuis snel een complete puinhoop worden, met eten verspreid over de keuken en potten en deksels die het grootste deel van de ruimte innemen. Maar Pannenhouders zijn niet alleen voor het vasthouden en optillen van potten, ze kunnen ook worden gebruikt om deksels op te hangen terwijl je ingrediënten toevoegt of roert. Bevestig het deksel aan de zijkant van uw kookpot om het gemakkelijker te maken om op te zetten en af te nemen, en om te voorkomen dat morsen op de bodem van het deksel het hele aanrecht bevuilt.

7. Broccoli ondersteboven gekookt

Free Green Broccoli on White Textile Stock Photo
Beeld: Pexels

Deze huishoudelijke hack zal alle broccoli liefhebbers versteld doen staan. Als je alleen de roosjes wilt zonder de steel, kan je het proces omdraaien. Leg de broccoli ondersteboven in kokend water, met de steel naar buiten. Als de broccoli klaar is, kan je de gekookte roosjes er gemakkelijk afsnijden en hoeft je niet de kleine groene stukjes op het aanrecht te verwijderen.

8. In plakjes snijden van kerstomaatjes

Free Photo Of Person Slicing Tomatoes Stock Photo
Beeld: Pexels

Het snijden van cherrytomaten is nog nooit zo makkelijk en tijdbesparend geweest. Met behulp van deze huishoudelijke life hack kan je zowel het snijden als het opruimen versnellen. Neem 2 plastic deksels uit een voorraaddoos en leg de tomaten ertussen. Snijd met een scherp mes van de ene kant naar de andere kant tussen de deksels, terwijl je met je andere hand het deksel licht naar beneden duwt. Als je het deksel eraf haalt, zijn je tomaten in tweeën gesneden, wat je een hoop tijd bespaart.

Bron: Brightside

Beeld: Pexels/ Unsplash

Deze fruitsoort kan je beter vermijden als je de pil slikt

11 signalen die aantonen dat je niet zo geschikt bent voor een relatie