in

Olifanten nemen wraak op jager nadat een van hun kudde is doodgeschoten

olifanten
Beeld: YouTube

Op beelden is het moment vastgelegd waarop een kudde olifanten op een paar jagers afrende nadat ze een van hun groep hadden doodgeschoten.

Olifanten nemen wraak

Op het filmpje, dat online is verschenen, is te zien hoe twee jagers proberen olifanten dood te schieten in Namibië. De twee mannen zijn te zien terwijl ze op de dieren richten, voordat een van hen voorstelt: “Raak hem tussen de ogen.” De mannen richten en schieten, waarbij minstens één van de schoten een olifantenstier raakt, waardoor deze op de grond struikelt. Nadat ze hebben gezien dat hun kuddegenoot is geraakt, stormen de olifanten op de jagers af. Corné Kruger, een grootwildjager uit Namibië, zei dat de clip oorspronkelijk een aantal jaar geleden was opgenomen, maar dat hij deze week opnieuw de ronde deed op sociale media.

In een gesprek met News24 in 2018 zei Kurger dat het jagen op olifanten in Namibië een gevoelige kwestie was, maar hij benadrukte dat het ‘legaal en duurzaam’ was. Hij zei: “Er is een klein quotum van olifanten in het gebied en we jagen slechts op twee olifanten per jaar.” Kruger beweerde ook dat de jacht financieel gunstig was voor het gebied en werkgelegenheid bood aan de lokale bevolking. “We hebben 12 mensen uit de gemeenschap in dienst, sommigen van hen als jachtopzieners,” zei hij. “Het geld gaat naar natuurbehoud en antistroperij-eenheden.” De liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn en natuurbehoud Born Free heeft de zogenaamde ’trofeejacht’ echter aan de kaak gesteld.

Wilde dieren

In een reactie op de beelden zei Will Travers, voorzitter en medeoprichter van Born Free: “Om te proberen dit soort schandelijk geweld te classificeren als ‘sport’, of om te beweren dat het iets te maken heeft met het behoud van wilde dieren, is volledig zonder rechtvaardiging. “Trofeejacht, het doden van wilde dieren voor de ‘lol’ door een kleine, rijke elite, wordt steeds meer afgewezen door de grote meerderheid van zorgzame mensen.” Het berooft de wereld van een aantal van haar meest iconische dieren door een klein aantal mensen die hun morele kompas kwijt zijn. “Ik zie geen vaardigheid, moed, prestatie, opwinding, plezier of doel in deze activiteiten en het feit dat overwegend rijke westerlingen ervoor kiezen om hun geld op deze manier uit te geven door onschuldige dieren te doden en het leven van ontelbare anderen te ruïneren, stemt me diep triest.

Hij voegde eraan toe: “Trofeejacht is een achterhaald overblijfsel van een obsessie uit het koloniale tijdperk om wilde dieren te doden voor de sport. Er is geen plaats voor in de moderne samenleving en het speelt zeker geen rol in een mededogend beschermingsprogramma. “Wildlife managers moeten erkennen dat elk dier telt en manieren vinden om natuurbehoud te financieren die niet nog meer doden met zich meebrengen. “Als trofeejagers echt het natuurbehoud zouden willen steunen, zouden ze hun geweer neerleggen en zich aansluiten bij diegenen onder ons die werken aan echte, verantwoordelijke en duurzame, meelevend4se oplossingen voor onze uitdagingen op het gebied van natuurbehoud.”

Bron: Ladbible

vriendje

Vrouw doorzocht de telefoon van haar vriendje terwijl hij sliep: “Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want wat ik vond was afschuwelijk”

keuken

Kind bedekt de hele keuken van zijn ouders met Nutella in werkelijk gruwelijke scènes