in

Google stuurt per ongeluk 250.000 dollar naar blogger

Beeld: Twitter @samwcyo/ Unsplash

Wat zou doen als je ineens 250.000 dollar op je bankrekening zag, zonder enige verklaring? Google heeft namelijk in augustus een online blogger “willekeurig” een kwart miljoen dollar gestuurd in een duidelijk geval van persoonsverwisseling.

Online blogger

Sam Curry, die ook werkt als beveiligingsingenieur bij Yuga Labs, onthulde dat de techgigant meer dan drie weken nodig had om te reageren op zijn vraag over het geld.

Sam zei dat hij eerder had deelgenomen aan bug bounty-programma’s, waarbij hackers worden betaald om kwetsbaarheden in software te vinden. Maar dat er geen verband was met dit werk en de storting in contanten. “Het is nu iets meer dan drie weken geleden dat Google me willekeurig 249.999 dollar stuurde. En ik heb nog steeds niets gehoord op het support ticket,” twitterde sam, samen met een screengrab van de betaling. “Is er een manier om in contact te komen met @Google? (Het is OK als je het niet terug wilt…).”

Contact met Google support

De heer Curry vertelde The Independent maandag dat nadat hij vorige week contact had opgenomen met Google Support en de tweet had geplaatst. Het bedrijf via e-mail contact met hem opnam om de terugbetaling te regelen. “Ik ging naar de plaatselijke Wells Fargo en legde alles uit, waarna ze aangaven het geld per ongeluk terug te sturen,” zei hij.

Een woordvoerder van Google bevestigde aan The Independent dat het probleem was opgelost. “Ons team heeft onlangs een betaling gedaan aan de verkeerde partij als gevolg van een menselijke fout” volgens de woordvoerder. “We waarderen dat dit snel aan ons is doorgegeven door de getroffen partner.”

Bron: Taboolanews

Beeld: Twitter @samwcyo

Deze bagage volgt je overal waar je naartoe gaat

Deze bagage volgt je overal waar je naartoe gaat

Moeder wordt voortdurend aangezien als de tweelingzus van haar 15-jarige dochter

Moeder wordt voortdurend aangezien als de tweelingzus van haar 15-jarige dochter