in

NASA legt uit hoe tijdreizen eigenlijk mogelijk is

Beeld: Pixabay

Van TikTok-video’s tot sci-fi films zijn er allerlei verhalen over tijdreizen, maar NASA heeft uitgelegd hoe de praktijk daadwerkelijk mogelijk is. Eerder deze week beweerde een zogenaamde ’tijdreiziger’ dat hij de uitslag wist van het WK 2022, dat momenteel pas in de beginfase is in Qatar.

Tijdreizen is mogelijk

Hij deelde een video waarin hij beweerde dat Brazilië Frankrijk zou verslaan om de winnaar te worden. En dit kon hij natuurlijk alleen zeker weten als hij echt uit de toekomst kwam. Dit deed natuurlijk een paar wenkbrauwen fronsen, aangezien de rest van ons blijkbaar een paar weken achter hen leeft. NASA heeft echter uitgelegd dat “we eigenlijk allemaal in de tijd reizen”.

Hoewel “we allemaal met ongeveer dezelfde snelheid in de tijd reizen, heeft de ruimtevaartorganisatie beschreven dat “de wetenschap” zegt dat het soort tijdreizen dat in “films of sciencefictionboeken” te zien is, echt zou kunnen zijn. Wetenschappers hebben experimenten gedaan om aan te tonen dat hoe sneller je reist, hoe langzamer je de tijd ervaart. Dit werd bewezen door een experiment waarbij twee klokken werden bekeken: één die op aarde bleef en de andere die in een vliegtuig vloog. Nadat het vliegtuig rond de wereld was gevlogen, vergeleken de wetenschappers de klokken en ontdekten dat de klok in het snel bewegende vliegtuig iets achterliep op de klok op de grond, wat betekent dat hij iets langzamer in de tijd reisde dan één seconde per seconde.

@worldcuptimetraveller helping you out like last year #worldcup #wm #wc #wc2022 #qatar #qatar2022 #football #timetravel #timetraveler #brazil #france ♬ Back in Time x Hung Up – worldcup time traveller

Conclusie

NASA concludeerde: “Ja, tijdreizen bestaat echt. Maar het is niet helemaal wat je waarschijnlijk in de films hebt gezien. “Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om te ervaren dat de tijd met een andere snelheid verloopt dan 1 seconde per seconde. En er zijn belangrijke redenen waarom we deze echte vorm van tijdreizen moeten begrijpen.” Hoewel het dus niet geheel onredelijk is dat iemand die net uit een vliegtuig is gestapt, beweert dat hij een tijdreiziger is, zijn we nog niet zover dat we weken vooruit kunnen springen, wat de ‘WK-tijdreiziger’ ons ook wil doen geloven.

De TikTokker kreeg gemengde reacties na het delen van zijn beweringen naast vermeende ‘beelden’ van de overwinning van Brazilië, waarbij één kijker overtuigd leek toen hij reageerde: “Waarom lijkt het zo … echt.” Een andere wees er echter op dat ze net een andere ’tijdreiziger’ hadden gezien die beweerde dat ‘Portugal en Mexico in de finale zouden staan’, dus het lijkt erop dat mensen gewoon een gokje wagen. In werkelijkheid is de enige manier om erachter te komen wie er in de finale staat, het wachten op dat moment.

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok @worldcuptimetraveler

Politie agente geschorst na aanmaken Onlyfans account met als gebruikersnaam 'Officer Naughty'

Politie agente geschorst na aanmaken Onlyfans account met gebruikersnaam ‘Officer Naughty’

'Tijdreiziger' weet wie het WK zal winnen!

‘Tijdreiziger’ weet wie het WK zal winnen!