in

Mensen worden gewaarschuwd geen gevouwen dollarbiljetten op te rapen

Beeld: Unsplash

Een ernstige boodschap werd vrijgegeven door het Giles County Sheriff’s Office eerder deze maand dringend aan ouders om hun kinderen geen opgevouwen geld aan te laten raken. Opgevouwen biljetten die de dodelijke drug fentanyl zouden bevatten, zijn al twee keer aangetroffen bij plaatselijke benzinestations in de staat.

Witte poederachtige substantie

Er werd een ‘witte poederachtige substantie’ gevonden in de opgevouwen dollarbiljetten die later positief testten op methamfetamine en fentanyl, meldt Fox News. Het Giles County Sheriff’s Department waarschuwde in een Facebook-post: “Dit is een zeer gevaarlijke kwestie! “Deel en onderwijs uw kinderen alstublieft om geen gevouwen geld op te rapen dat ze kunnen vinden in of rond bedrijven, speeltuinen, etc., zonder grote voorzichtigheid te betrachten en zelfs een ouder of voogd te waarschuwen.” Verder werd er ook een foto gepubliceerd waarop een kleine hoeveelheid poeder te zien was naast een veel grotere cent, met ambtenaren die waarschuwen dat de kleine dosis ‘meer dan genoeg’ is om iedereen te doden met wie het in contact komt.

Free Stack of dollars and black envelope with banknotes inside Stock Photo
Beeld: Pexels

Wat is Fentanyl?

Fentanyl is een sterke opioïde pijnstiller die alleen op recept verkrijgbaar is en gebruikt wordt om ernstige pijn te behandelen, bijvoorbeeld tijdens of na een operatie of een ernstige verwonding, of pijn als gevolg van andere ziekten. Een dodelijke dosis wordt geschat op slechts twee milligram. Op maandag (13 juni) introduceerde Boebert de ‘Fentanyl is een massavernietigingswapen wet’, waarin staat dat het wetsvoorstel de ‘assistant secretary for the Countering Weapons of Mass Destruction Office of the Department of Homeland Security (DHS) zou verplichten om fentanyl te behandelen als een massavernietigingswapen’. Ze vertelde Fox: “Dit zou het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Drug Enforcement Agency, en het ministerie van Defensie in staat stellen om hun inspanningen beter te coördineren en onmiddellijk de nodige administratieve richtlijn te publiceren om de dreiging die deze dodelijke stof vormt te elimineren.”

Bron: Unilad

Beeld: Unilad

Man verbaasd over dingen die zijn vrouw meeneemt op vakantie

Vrouw neemt willekeurige foto van vliegtuig in de lucht en het blijkt haar vriendje te zijn