in

Man zegt dat citroensap hem onzichtbaar maakt en berooft banken

Beeld: Pexels

Op 19 april 1995 werden er in Pittsburgh, 2 banken berooft. De verdachte liep beide keren de bank binnen zonder gezichtsbedekking, en met een groot geld bedrag weer naar buiten. Ja, hij gaf namelijk aan dat citroensap hem onzichtbaar zou maken.

“Citroensap maakt me onzichtbaar”

McArthur Wheeler was een 43-jarige man van 1 meter zeventig, en woog ongeveer 100 kilo. Volgens McArthur kon hij met citroensap in ‘onzichtbare’ letters op zijn lichaam schrijven. Wheeler was er heilig van overtuigd dat als hij zijn gezicht zou insmeren met citroensap, dit hem onzichtbaar zou maken voor de beveiligingscamera’s. Hij had de theorie zelfs al een aantal keren uitgetest thuis door foto’s te maken.

Free Citroensap Op Fotografie Met Selectieve Aandacht Stock Photo
Beeld: Pexels

Domste crimineel

Zo ging hij uiteindelijk gewapend met een pistool en onbedekt gezicht 2 banken binnen totdat de politie hem na een paar uur vond. Helaas voor de dief bleek zijn theorie niet juist, maar zijn domme daad ging echter niet helemaal verloren. Onderzoekers die McArthur onder de loep namen kwamen tot de conclusie dat hij viel onder de domste criminelen ter wereld.

De zaak was zo bizar dat er een psychologische benaming gevonden werd voor de overtuiging van onervaren en minder competente mensen die sterk hun eigen capaciteiten overschatten en zichzelf ten onrechte als expert beschouwen: het Dunning- Kruger effect.

Bron: Curioctopus

Beeld: Pexels

Moeder laat zoon lijken op Mr. Burns: kapsel is vreselijk verkeerd gegaan

Man speelt met een van de gevaarlijkste vissen ter wereld

Man speelt met één van de gevaarlijkste vissen ter wereld