in

Man onthult hoe het voelt om de gevaarlijkste plant ter wereld aan te raken die ‘zelfmoordgedachten kan veroorzaken’

gevaarlijkste
Beeld: YouTube

Een man die de ‘gevaarlijkste plant ter wereld’ heeft aangeraakt, heeft verteld hoe het voelt en het zal geen verrassing zijn dat het niet bepaald aangenaam is.

Gevaarlijkste plant ter wereld

De Gympie-Gympie plant, die deel uitmaakt van de netelfamilie Urticaceae en het meest voorkomt in de regenwouden van Australië en Indonesië, heeft onlangs zijn weg gevonden naar het Verenigd Koninkrijk. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de plant, die in Australië bekend staat als de stekelboom, wortel heeft geschoten in de Gifjestuin van Alnwick Garden in Northumberland, waar bezoekers zijn gewaarschuwd dat de tentoongestelde planten dodelijk kunnen zijn. De kleine haarachtige naalden van de plant geven een brandend gevoel door het lichaam van het slachtoffer, waarbij de pijn in de volgende 20-30 minuten toeneemt en mogelijk weken of zelfs maanden kan aanhouden. Auw!

Rond de tijd dat de soort voor het eerst werd gedocumenteerd in 1866, werd een paard dat erdoor was gestoken gek en stierf ‘binnen twee uur’. Er is zelfs minstens één geval van zelfmoord gemeld. De Australische ex-soldaat Cyril Bromley beweerde in 1994 dat een officier zichzelf had neergeschoten nadat hij de plant ‘voor toiletdoeleinden’ had gebruikt. Het verhaal is echter onbewezen: onderzoekers meldden in 2013 dat slechts één persoon is overleden nadat hij in 1922 in Nieuw-Guinea was gestoken door de Gympie-Gympie. Toch is de plant niet iets waar je mee wilt knoeien, want sommigen die ermee in aanraking zijn geweest hebben het beschreven als ‘alsof je verbrand wordt door heet zuur en tegelijkertijd geëlektrocuteerd wordt’. Dus besloot een YouTuber het uit te proberen en hij heeft nu onthuld hoe het precies voelt.

Een bijeensteek

In een video van The Backyard Scientist raakte de maker, samen met een van zijn vrienden, de plant een halve seconde aan voordat hij zei dat het was als ‘een bijensteek’ die ‘strak aanvoelt.’Over het algemeen beoordeelden de twee de steek van de Gympie-Gympie als een 8/10 op de pijnschaal, maar ze zeiden dat de pijn de volgende dag afnam zolang je het niet nat of koud maakte. De nasleep van de steek duurde echter maar liefst twee maanden, waardoor het tweetal de plant op verschillende vreemde en wonderbaarlijke manieren vernietigde, waaronder met een vlammenwerper.

Dus ja, als je een Gympie-Gympie tegenkomt die in je achtertuin groeit, raak hem dan niet aan. Vervolgens beschreef hij de sensatie als ‘handontsmettingsmiddel in een open wond’. In doodsangst probeerden de twee vervolgens verschillende methoden om de pijn te verzachten. Een verdunde oplossing van zoutzuur maakte het nog erger. Vervolgens probeerden ze water, wat de pijn duidelijk erger maakte want het paar begon hevig te schreeuwen. Daarna probeerden ze het te koelen – door de armen met een infraroodsensor te testen, bleek dat de gestoken arm intense hitte uitstraalde – wat volgens hen de pijn ‘naar een 10’ bracht. Niets kon de pijn stoppen.

Bron: Ladbible

relatie

Vrouw ontdekt tijdens haar zwangerschap dat haar man al jaren een relatie heeft met haar moeder

tatoeages

Vrouw met 800 tatoeages zegt dat niemand haar wil aannemen om te werken