in

Internet in shock om springende slang: ‘Australië is nu officieel het meest enge continent’

springende slang

Australië heeft een flora en fauna met vele zeldzame, maar ook enge dieren die alleen daar voorkomen. Naar aanleiding van een video op social media is een video opgedoken van een springende slang, is het nu voor sommige het meest enge continent ter wereld.

Springende slang

De slang in de video die onlangs gedeeld werd, zit op de rand van een dak waar het lijkt alsof het zes meter van de rand zal vallen. Plotseling rolt het dier zijn lichaam op als een veer, naar springt naar beneden en glijd daar de struiken in. Hoewel de video, maar enkele seconden duurt, is het genoeg om iedereen die hem ziet te shockeren.

Slangenvanger Liza Van Gelder uit Lockyer Valley in Queensland, gebruikt daarom de video om de lokale bevolking en toeristen in Australië te waarschuwen voor de gevaren als slangen eieren uitkomen. Volgens Van Gelder uit zou de slang mogelijk geprobeerd hebben om schaduw te zoeken of weg te komen om zich te verstoppen. “Ze houden er niet zo van om gezien te worden. Vogels proberen ze soms aan te vallen, dus het kan zijn dat ze probeerden te ontsnappen aan een vogel” aldus Liza. Van Gelder zegt dat de slang in de video ‘eruit ziet als een gewone boomslang’, maar helemaal zeker weet zij het niet. De gewone boomslang wordt meestal overdag gezien en is inheems in veel delen van Australië – voornamelijk in de noordelijke en oostelijke kustgebieden.

Vensterbanken

Wanneer de boomslang zich bedreigd voelt, kan deze omhoog klimmen om zichzelf te beschermen. “Iedereen denkt dat oosterse bruine niet klimmen, maar ze gebruiken hun lichaam eigenlijk om heen en weer te bewegen en dingen op te klimmen. Ik heb oosterse bruine gezien op daken, op vensterbanken en andere dingen.” zegt Liza.

Mark Booth, wethouder van de Moreton Bay Regional Council, zei: “Nou, ik had gemakkelijk de rest van mijn leven kunnen gaan zonder te weten dat ze dat kunnen doen”. Volgens Liza Van Gelder is het toch belangrijk dat men geïnformeerd is wat te doen als zij een slang tegenkomen. Een oudere man is helaas onlangs overleden aan een slangenbeet. ” Dit is waarom we je vragen om alsjeblieft een slangenvanger te bellen en weg te blijven en zeer op je hoede te zijn voor wat je oppakt of waar je loopt.” zegt Liza hierover.” Er beginnen nu jongen uit te komen. Houd er rekening mee.” sloot zij haar betoog mee af.

Bron: Ladbible.com, YouTube

Moeder koopt juiste maat cargobroek ter waarde van € 22.75, maar krijgt een die anderhalve meter lang is!

Moeder koopt juiste maat cargobroek ter waarde van € 22.75, maar krijgt een die anderhalve meter lang is!

900 euro aan eten

6-jarige bestelt eten voor meer dan €900,- op de telefoon van zijn vader