in

WTFWTF

Man die 19.000 euro uitgaf om wolf te worden, voelt zich niet langer mens

wolf kostuum
Beeld: YouTube

Een Japanse man die viraal ging vanwege zijn wolf kostuum van 19.000 pond heeft zichzelf ontmaskerd en zegt dat hij zich hierdoor ‘niet langer mens’ voelt.

Wolf kostuum

Toru Ueda, een snelwegingenieur uit Tokio, gaf maar liefst drie miljoen Yen (bijna 19.000 pond) uit aan het op maat gemaakte kostuum om zijn kinderdroom te vervullen en zich te transformeren in het woeste roofdier. De 32-jarige verborg eerder zijn identiteit, maar heeft sindsdien laten weten hoe hij geniet van het leven in het kostuum. Hij benadrukt dat hij zijn wolfskostuum niet buitenshuis draagt, maar het thuis aantrekt om te ontspannen en zijn problemen te vergeten. “Als ik mijn kostuum draag, heb ik het gevoel dat ik niet langer een mens ben,” vertelde Ueda aan The Times. “Ik ben vrij van menselijke relaties. Allerlei problemen, gerelateerd aan werk en andere dingen – ik kan ze vergeten.”

Ueda bestelde het kostuum bij Zeppet Workshop, een gespecialiseerd productie- en modelbouwbedrijf dat kostuums en figuren levert voor de film- en tv-industrie. Het duurde meer dan 50 dagen om het kostuum te voltooien en Ueda zei dat hij ‘verbaasd’ was over het eindproduct. Hij zegt dat het aantrekken van het pak een krachtige ervaring voor hem is. “Als ik in de spiegel kijk, zie ik een wolf en dat is heel ontroerend,” zei Ueda. “Ik ben geen weerwolf – dat is een soort monster, en ik ben geen monster.” De ingenieur vertelde eerder aan de website van Zeppet: “Door mijn liefde voor dieren sinds mijn kindertijd en sommige realistische dierenpakken die op tv te zien waren, droomde ik ervan om er ooit een te zijn.

Droom

“Bij het passen stond ik versteld van mijn getransformeerde zelf in de spiegel. Het was een moment waarop mijn droom uitkwam.” Hij voegde eraan toe: “Mijn opdracht om ‘eruit te zien als een echte wolf die op zijn achterpoten loopt’ was op zijn zachtst gezegd moeilijk, maar het complete pak zag er precies zo uit als ik me had voorgesteld. “Het pak voldeed niet alleen perfect aan al mijn voorkeuren, maar de ventilatiesleuf voor het comfort van de drager en de voorzieningen waarmee de drager het pak zonder hulp kan aantrekken, lieten me zien dat de ontwerpers veel aandacht hebben besteed aan het comfort van de drager.”

Ueda wilde dat zijn wolvenkostuum zo realistisch mogelijk zou zijn en ontmoette het Zeppet-team meerdere keren om er zeker van te zijn dat het precies was wat hij zocht. Hij stelde ook een boek samen met foto’s van de wezens om aan het bedrijf te geven. Zeppet zegt dat het een toename heeft gezien van klanten die levensechte pakken bij hen bestellen: meer dan 50 mensen hebben pakken aangevraagd die lijken op die van Ueda voor persoonlijk gebruik. Vorig jaar spendeerde een Japanse man met de naam Toco twee miljoen Yen (£12.500) om te transformeren in een ruige collie op mensenmaat. Via zijn YouTube-kanaal houdt hij mensen op de hoogte van zijn ervaringen als hond. In recente updates onthulde hij dat hij zijn eigen hondenkrat heeft gekocht om in te slapen en deelde hij hoe het was om te wandelen met zijn riem om.

Bron:

beren kostuum

Dierentuin ontkent beweringen dat hun sterattractie een man in beren kostuum is

stiefbroer

Deze vrouw is verliefd geraakt op haar stiefbroer