in

Expert onthult: Mannen zouden de rekening niet moeten betalen op hun eerste date

Beeld: Pexels

Nu hebben we allemaal verschillende meningen over de vraag of mannen de rekening moeten betalen op een eerste date of dat het makkelijker is om gewoon Nederlands te gaan. Maar de kosten van levensonderhoud crisis zou wel eens de gevestigde dating etiquette in de war kunnen gooien.

Betalen op hun eerste date of niet?

Velen van ons kunnen het zich nu niet eens meer veroorloven om op een date te gaan, laat staan de kosten van een uitgebreide maaltijd voor twee. Volgens een recente studie van datingplatform Match zegt 40% van de alleenstaande Britten dat ze minder uitgaan vanwege de kosten van het levensonderhoud. Maar in welke tijden we ook leven, wie de rekening moet betalen na een eerste afspraakje blijft een netelig onderwerp.

Datingexpert Lorraine Adams, die al 22 jaar bij de datingsector betrokken is, heeft haar visie op de hele situatie gegeven. Zij vindt dat mannen zich niet onder druk moeten voelen om de rekening te betalen, in wat zij een “achterhaalde praktijk” noemt. “Het is 2022, vrouwen streven hard naar totale gelijkheid. En we zijn meestal gelijk aan onze mannelijke tegenhangers in inkomstenpotentieel. Dus om vast te houden aan een zeer verouderde praktijk waarbij de man geacht wordt te betalen is belachelijk,” vertelde Lorraine aan LADbible.

Beeld: Pexels

D rekening delen

“De meeste Gen Z’s en jongere millennials vinden het prima om de rekening te delen, niet alleen op de eerste date, maar gedurende hun hele relatie. “Maar er zijn nog steeds zoveel single vrouwen van 40+ die vasthouden aan het idee dat de mannen de rekening moeten betalen. “Gemaskeerd als een ridderlijke daad, kunnen veel vrouwen in deze leeftijdsgroep vaak enorm veroordelend zijn als een man voorstelt om de rekening te delen. Ze schilderen hem namelijk zelfs af als ‘goedkoop’.

“Velen gaan zelfs zo ver dat ze een tweede date afwijzen als de man de rekening niet betaalt.” Ze vervolgt: “Persoonlijk ben ik het ermee eens dat de dingen verder zijn gegaan, het is onrechtvaardig en oneerlijk om in deze financieel moeilijke tijden te verwachten dat een man op een eerste date betaalt. “Het zou ook de verwachtingen aan het einde van de date gelijk moeten trekken. “Ik heb vaak gehoord dat sommige vrouwen die ongemakkelijke momenten voorzien, zich een beetje onder druk gezet voelen om verder te gaan dan ze zouden willen in termen van intiem zijn als de kerel net heeft betaald voor een dure maaltijd op de eerste date. “De rekening delen plaatst iedereen op hetzelfde speelveld.”

Bron: Ladbible

Knappe lerares werd gefilmd terwijl ze aan het twerken was in de klas

Vrouw met 's werelds grootste lippen veilt kerstkusjes onder maretak

Vrouw met ’s werelds grootste lippen veilt kerstkusjes onder maretak