in

Vakantie van familie verpest door bedwantsen plaag in een viersterrenhotel

Een Britse familie was geschokt nadat hun droomvakantie op Mallorca veranderde in een nachtmerrie vol bedwantsen.

Bedwantsen plaag

Gary Turner, 57, en Jutta Turner, 55, werden gedurende acht nachten belaagd door bloedzuigende bedwantsen in een viersterrenhotel in Puerto Pollensa. Gary kreeg een allergische reactie op de deken van bedwantsbeten op de achterkant van zijn hoofd, wat resulteerde in een ritje met de ambulance naar het ziekenhuis en een nood injectie in zijn achterwerk.

De Turners kwamen eind maart met hun twee dochters aan bij het Hotel Illa D’OR in de hoop op een ontspannen tiendaagse zonvakantie. Maar toen Jutta en Gary na de derde nacht beten op hun handen en hoofd begonnen op te merken, namen ze aan dat deze van muggen afkomstig waren. Na een week deden ze om 3 uur ’s nachts het licht aan in de slaapkamer. Tot hun afschuw zagen ze tientallen kleine bruine bedwantsen krioelen over het stoffen hoofdbord en zelfs de laken waarin ze sliepen.

Maar de nachtmerrie was nog maar net begonnen voor het gezin. Volgens hun verklaring konden Gary en Jutta ’s nachts niet slapen vanwege de jeuk, terwijl blootstelling aan de zon ervoor zorgde dat de beten opvlamden. En de medicijnen die ze van de apotheek kregen – die door het hotel werden betaald – zorgden ervoor dat ze slaperig werden. Maar het ergste van alles was dat de medicatie betekende dat ze geen alcoholische drankjes konden drinken op hun vakantie. ‘’Het maakte ons allemaal moe, uitgeput en kapot,’’ zei Jutta. ‘’We konden helemaal niet genieten van onze vakantie.’’

Compensatie

Het stel was ook verbaasd dat Tui hen slechts 10% korting bood en Garry en Jutta eisten een volledige terugbetaling van de reis. “We hebben betaald voor een viersterrenhotel met goede recensies en hadden nooit verwacht om acht nachten met bedwantsen te slapen”, vertelde Gary. “We hadden nooit verwacht dat we zo zouden lijden, dit is niet waar we voor betaald hebben.’’

Het echtpaar heeft ook grote moeite moeten doen om ervoor te zorgen dat ze geen bedwantsen terug naar huis brachten, waaronder het weggooien van hun koffers en het inpakken van hun kleding in een grote vriezer. “Het enige geluk was dat onze dochters niet in die kamer waren, anders hadden we een van hen terug kunnen nemen in een kist als ze dezelfde reactie had gehad als mijn man,” zei Jutta. “Ze is gehandicapt en immunosuppressie vanwege een niertransplantatie.”

Een woordvoerder van Tui vertelde in een verklaring: “We erkennen dat sommige diensten niet aan onze normaal hoge standaarden voldoen. We willen alle klanten geruststellen dat we al onze hotels regelmatig controleren op gezondheid en veiligheid, inclusief hygiëne. Alhoewel de familie tijdens hun verblijf compensatie werd aangeboden, hebben ze die helaas afgewezen.” Ondertussen kwam ook Hotel Illa D’OR met een verklaring: ‘’We willen benadrukken dat ons hotel ongediertebestrijding zeer serieus neemt en dat we een bedrijf hebben gecontracteerd dat preventieve en bestrijdingsdiensten biedt”. Zij gaven aan dat er geen rapporten zijn waar bedwantsen zijn gevonden en dat andere gasten die eerder in de kamer hebben gezeten nergens last van hebben gehad. Gary is inmiddels begonnen met het pijnlijke proces van het indienen van een juridische claim bij Tui.

Afbeelding: The Olive press

Bron: Dailymail.co.uk

Afbeeldingen: The Olive Press

Live in de uitzending

Gênant moment waarop BBC-presentatrice bizarre pose aanneemt zonder te weten dat ze live in de uitzending is

overvaller

“Gewapende overvaller gedwongen te vluchten voor zijn eigen kogels”