in

Little Mermaid live-action remake trailer is gelanceerd

Beeld: YouTube @Walt Disney Studios

Disney heeft de eerste live-action trailer gelanceerd voor de remake van The Little Mermaid, die volgend jaar in de bioscopen moet gaan draaien. Met Halle Bailey in de hoofdrol als de avontuurlijke zeemeermin Ariël, is de film de live-action remake van de tekenfilmklassieker uit 1989.

Live- action remake Little Mermaid

De trailer zelf geeft ons een rondleiding langs de verbluffende beelden die in de film te zien zullen zijn en laat ons achter met slechts een fragment van de hoofdrolspeelster die het iconische lied ‘Part of Your World’ zingt. Helaas was er enige controverse over Bailey’s casting, maar Disney-netwerk Freeform reageerde op de reacties op de rol die ze kreeg.

Ze spraken de ‘arme, ongelukkige zielen’ aan die het niet konden verkroppen dat Ariël donker van kleur was, en wezen erop dat er niets mis was met Bailey’s rol en suggereerden dat het echte probleem mensen waren die boos werden op een film, omdat het er niet uitzag als een tekenfilm. Naast Bailey bestaat de cast uit Javier Bardem als Koning Triton, Jonah Hauer-King als Prins Eric, Melissa McCarthy als Ursula en Daveed Diggs als de stem van Sebastian de kreeft.

Niet aanwezig

Helaas zullen sommige leden van de cast van de originele film niet aanwezig zijn om de live-action remake te bekijken en te zien hoe hun vervangers het er vanaf brengen. Pat Carroll, de stem van de zeeheks Ursula die de stem van Ariel steelt als onderdeel van haar duivelse plan om over de zeeën te heersen, overleed vorige maand op 95-jarige leeftijd. De stem van Ariëls kreeften vriend Sebastian, Samuel E. Wright, overleed vorig jaar op 74-jarige leeftijd. Zijn iconische vertolking van het Disney-lied ‘Under The Sea’ was een van de meest memorabele delen van de originele Little Mermaid.

Disney is al een paar jaar bezig met live-action remakes, waarbij sommige films regelrechte remakes zijn en andere, zoals Maleficent, dichter bij het herimagineren van klassieke films staan. Bovendien zijn er na the Little Mermaid nog een hele reeks andere remakes in verschillende stadia van ontwikkeling, waaronder Peter Pan, Sneeuwwitje en de zeven dwergen en Hercules. In dit tempo gaat Disney live-versies maken van zowat elke klassieke tekenfilm die het ooit heeft uitgebracht. De Kleine Zeemeermin komt uit in de bioscopen op 26 mei 2023.

Bron: Unilad

Beeld: YouTube @Walt Disney Studios

Tips voor het besparen tijdens boodschappen doen

Tips voor het besparen tijdens boodschappen doen

Vrouw komt thuis van het shoppen en ontdekt dat haar terras is leeggehaald