in

Knoeiende arts amputeert per ongeluk de “aubergine” van patiënt na verkeerde diagnose van tumor

tumor

Een uroloog wordt onderzocht omdat hij per vergissing de penis van een patiënt heeft geamputeerd nadat hij ten onrechte een tumor bij hem had geconstateerd.

Verkeerde diagnose tumor

De 30-jarige chirurg wordt ervan beschuldigd de naamloze patiënt uit de gemeente Arezzo, in de Italiaanse regio Toscane, ernstig letsel te hebben toegebracht. Hij voerde de operatie uit in het San Donato ziekenhuis in Arezzo op 13 november 2018. Dit nadat hij een maand eerder een verkeerde diagnose had gesteld bij de patiënt, die vermoedelijk eind zestig is. De procedure werd probleemloos uitgevoerd. Maar tijdens de analyse van het geamputeerde lid bleek al snel dat er geen tumor was. De ontredderde patiënt eist nu schadevergoeding van de knoeiende arts voor de verminking. Voor de zaak is een voorlopige zitting gepland op 9 maart in Arezzo.

tumor
Beeld: Pexels

Soortgelijk geval

Een soortgelijk geval is in december vorig jaar in Frankrijk gemeld. Nadat een reeks fouten had geleid tot de “totale verwijdering” van de penis van een man in het universiteitsziekenhuis van Nantes. De man, naar verluidt een dertiger, zei dat hij na de operatie alleen nog zijn testikels had en “geen gevoel” meer had waar zijn lid ooit zat. Ik heb haat tegen deze arts, die niet naar mij heeft geluisterd”, zei het onbekende slachtoffer. “Hij speelde Russische roulette met mij! ‘Ik ben er echt kapot van en het is echt beschamend’. Hij zei na de operatie ‘van binnen wist ik het. Het was of de dood of dat. En inderdaad had hij alles verwijderd. Hij had de testikels gewoon laten zitten en had aan de basis gesneden.’

De advocaat van de Fransman hoopte aanvankelijk 1 miljoen euro te winnen voor zijn cliënt. Maar volgens plaatselijke berichten kreeg hij uiteindelijk 62.000 euro (55.000 pond) aan schadevergoeding. In een soortgelijk geval in 2003 is een Amerikaanse man geopereerd aan kanker. Maar toen hij bijkwam, waren zijn penis en testikels verdwenen.

Bron: Dailymail

buik getatoeerd

Man laat een sixpack-tattoo op zijn buik zetten zodat hij helemaal klaar is voor de zomer

zitkussen aan de voorkant

Vrouw vertelt mensen dat haar ‘zitkussen’ aan de voorkant zit van haar lichaam