in

Huiseigenaar plaatst video van pizzabezorger die klaagt over een fooi van 25% op een bestelling van $20


Een vrouw deelde een interactie tussen zichzelf en een pizzabezorger via de deurbel camera, waarin de bezorger zo ontevreden was met zijn fooi van $5.

Klagende pizzabezorger

In een video die ze op TikTok plaatste, vroeg Lacey Purciful: ‘Dus hoeveel zou ik moeten fooi geven voor een $20 pizza??’ Hiermee gaf ze aan dat ze haar bezorger een fooi van 25 procent had gegeven op een bestelling van $20. In de video, vastgelegd door de Vivint-camera van het gezin, opent een vrouw de deur terwijl haar hond naar buiten rent om de bezorger te begroeten. De man, gekleed in khaki shorts en een donker t-shirt, haalt de pizzadoos uit zijn beschermende doos en overhandigt het aan de vrouw, die ‘bedankt’ zegt.

De bezorger zegt vervolgens: ‘Graag gedaan, uh ik wil alleen zeggen dat het een mooi huis is voor een fooi van $5.’ De vrouw die relatief geschokt is door de opmerking van de man, zegt ‘graag gedaan’, waarop hij antwoordt: ‘f*** you’ en wegloopt. Online kijkers van de video, die Purciful op haar TikTok-account plaatste, waren overweldigend ondersteunend voor degene die fooi gaf in deze situatie. Fooien zijn buiten controle. 5 op 20 is meer dan genoeg,’ schreef een gebruiker. Anderen moedigden Purciful aan om contact op te nemen met Doordash, de bezorgdienst die ze had gebruikt.

Maandelijkse vergoeding

Purciful zei dat ze contact heeft opgenomen met het bezorgbedrijf, waarvoor ze ook verduidelijkte dat ze een maandelijkse vergoeding betaalt, naast eventuele extra servicekosten. Purciful voegde toe dat haar man erg boos was over wat de bezorger tegen zijn vrouw had gezegd en merkte op dat de bezorger de bestelling eenvoudig had kunnen weigeren. Andere online commentatoren betreurden de buitensporig hoge kosten van het laten bezorgen van iets tegenwoordig en hoe bezorgkosten waarschijnlijk het aantal fooien verminderen. “Ergert me mateloos dat mijn bestelling van $18 een extra servicekosten en bezorgkosten krijgt die geen fooi zijn. Dus tegen de tijd dat belastingen en kosten zijn verrekend, is mijn bestelling van $18 nu $32-$35 met fooi. Erg vervelend voor de werknemers, maar deze kosten schaden iedereen behalve de bedrijven,” schreef een Reddit-gebruiker.

“Ik kon het niet geloven toen ik het laatst probeerde, de pizza+belasting, toen een $2,99 kosten en een $4,99 kosten, en ze zeiden dat geen van beide bedoeld was als fooi voor de bezorger. Het zou meer dan $40 worden voor een pizza, frisdrank en broodstokjes. Uit wrok ben ik naar een ander restaurant gereden,” schreef een ander. Een derde gebruiker vroeg zich af waar de bezorgkosten naartoe gaan als ze niet naar de bezorger gaan. “Welke andere verzonnen reden voor zo’n vergoeding kan er bestaan?”

Bron: Dailymail

grond

Bezorger gooit bestelling van klant op de grond omdat ze geen fooi hebben gegeven

dode planten

Moeder deelt truc om dode planten ‘weer tot leven te brengen”