in

Onderzoek wijst uit: “In de toekomst ademen we mogelijk door een ander lichaamsdeel dan ons mond en neus”

In de toekomst ademen we mogelijk door een ander lichaamsdeel dan ons mond en neus
Beeld: Pexels

Nu ademen we door onze mond en neus, maar het lijkt veel erop dat dit in de toekomst zal veranderen. Het heeft allemaal te maken met nieuwe onderzoekingen en uitvindingen die wetenschappers hebben gedaan.

In de toekomst mogelijk anders ademen

Wetenschappers hebben een unieke manier gevonden waarop mensen kunnen overleven als we plotseling het vermogen verliezen om door onze mond en neus te ademen. Dit is ontdekt na tests te hebben gedaan op varkens en muizen. Zo is er ontdekt dat het mogelijk is om door je kont te ademen. Dat heb je goed gelezen en gehoord. Volgens een nieuw rapport in het tijdschrift Clinical and Translational Resource and Technology Insights, voerde een groep wetenschappers een reeks experimenten uit op varkens en muizen. De basis van dit onderzoek was gebaseerd op het langzame metabolisme van schildpadden. Het onderzoek omvatte het schrobben van de ingewanden van de dieren om de mucosale bekleding te verdunnen. Hierdoor werd de barrière voor de bloedstroom verminderd.

Beeld: YouTube @ Bad Boy of Science

Anders dan door je mond of neus

Aangenomen wordt dat schildpadden door hun kont kunnen ademen. Zodoende zijn ze in staat om te overleven in de winter. Volgens bevindingen van het onderzoek zouden andere zoogdieren ook kunnen overleven door essentiële ademhaling door de anus. Het onderzoek heeft nieuwe perspectieven blootgelegd voor nieuwe uitvindingen. Het ligt in de bedoeling dat het onderzoek ook op mensen wordt uitgevoerd. Alleen, de wetenschappers zijn op zoek naar veilige manieren dan het schrobben van ingewanden. Dit kan namelijk te gevaarlijk zijn voor de mens. Met de nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen, bestaat de kans dat er in de toekomst wel schot in de zaak komt. Voor nu is het allemaal nog toekomstmuziek.

Bron: mancho.be

De sterkste jongen ter wereld, kleine Hercules heeft na 22 jaar een heel ander leven

De sterkste jongen ter wereld heeft na 22 jaar een heel ander leven

Moeder filmt reactie van vader: 'Heeft niet door dat zijn zoon in een datingshow verschijnt'

Moeder filmt reactie van vader: ‘Heeft niet door dat zijn zoon in een datingshow verschijnt’