in

Gezin met 9 kinderen onthult: ‘Wij kunnen met minder dan €1500 leven’

Amanda en Chris hebben 9 kinderen en verwachten hun 10e binnenkort. En ze onthullen hoe het er aan toe gaat in zo een groot gezin.

‘Elk jaar zwanger’

Amanda Sellers, (29) wist altijd al dat ze een groot gezin wilde. De familie met 9 kinderen uit Virginia, verwacht baby nr. 10 in januari 2023. “Er was geen jaar dat ik niet zwanger was van 2013 tot 2020” zegt Amanda. Kort na het huwelijk met haar man Chris (33) in 2013, proberen zij direct een baby te krijgen. Chris had al twee kinderen, uit een eerdere relatie, dus toen het paar hun eerste kindje samen verwelkomde in 2014, vulde het gezin snel een auto. Amanda kreeg vervolgens tweeling meisjes, in 2015, en tweeling jongens, in 2017.

Amanda wilde hun gezin blijven laten groeien en beviel in 2018 opnieuw en in 2020 voor het laatst. “Ik denk dat 2021 het enige jaar is geweest dat ik niet zwanger”, merkt de moeder van 9 op. Chris is blij dat hij samen met zijn vrouw een groot gezin kan stichten, maar maakte zich in eerste instantie wel zorgen: “Ik was eerst bang om een groot gezin te hebben, maar nu zou ik het voor geen goud willen veranderen,” zegt hij. “Als je me toen had verteld dat ik negen kinderen zou krijgen en één op komst, zou ik je voor gek hebben verklaard.” voegt Chris eraan toe.

@amandalynnsellers #familymoments #largefamily #largefamilymom #momtok #largefamilylife #pregnant #9kids #sellersfamily ♬ original sound – musicquotes

Boodschappen

Om haar super grote gezin te beheren volgt Amanda een goed gecoördineerd systeem. Ze plant zo de maaltijden voor een maand en doet de grote boodschappen voor ongeveer iets meer dan duizend Euro. Daarnaast geeft ze ook nog eens bijna 400 Euro per maand extra uit aan verse voorraden. “Ik plan ongeveer 15 maaltijden en verdubbel ze dan”, zegt Amanda. ‘Ik plan niet de exacte dagen waarop we eten, maar ik zorg ervoor dat we genoeg hebben. We hebben een grote diepvrieskist in de kelder en een koelkast met vriesvak in de keuken.”

Daarnaast heeft Amanda het grootste deel van haar kroost geleerd om te helpen met klusjes. “De meesten van hen weten hoe ze de was moeten doen of hoe ze een boterham met pindakaas moeten maken”, zegt ze. ” De oudere kinderen hebben ook vaste taken, die elke week worden afgewisseld” voegt de huismoeder eraan toe. “Het kan soms chaotisch zijn, maar dat geldt ook voor elk huishouden”, aldus Amanda. Ondanks alles zijn Amanda en Chris blij met hun grote gezin en sluiten zij baby nummer 11 in de toekomst niet uit!

@amandalynnsellers Replying to @1negativecreep I attempted to keep this a short response! Let me know your thoughts! #laregfamily #response #letstalk #intentionalparent #intentionalparenting #momguilt #momguiltsupport #dadguilt #encouragement ♬ original sound – amandalynnsellers

Bron: Curioctopus.nl

Beeld: TikTok @amandalynnseller

Moeder diep teleurgesteld nadat niemand komt opdagen op verjaardagsfeestje van haar 3-jarige dochter

Moeder teleurgesteld nadat niemand komt opdagen op verjaardagsfeestje van haar 3-jarige dochter

Man raakt hand bijna kwijt na aaien leeuw in natuurreservaat