in

Dit zijn 5 verassende dingen die invloed kunnen hebben op je geestelijke gezondheid

Beeld: Unsplash

Als we moeten kijken naar de afgelopen twee en een half jaar moeten we best wel toegeven dat het voor bepaalde van ons niet bepaald een feestje was voor onze geestelijke gezondheid. Een aantal mensen voelde zich namelijk eenzaam, geïsoleerd en ook helemaal niet verbonden. En ja, deze dingen hebben een heel grote invloed op onze geestelijke gezondheid.

5 verrassende dingen

Het aller belangrijkste dat we hebben geleerd tijdens COVID is om goed voor jezelf te zorgen. En eenieder weet dat je lichamelijke gezondheid in gevaar kan komen als je het niet doet, maar het kan ook een verandering brengen op je geestelijke gezondheid. We moeten best wel toegeven dat Corona geen positief effect heeft achtergelaten op onze geestelijke gezondheid. Hieronder hebben we 5 verrassende dingen die effect hebben op je geestelijke gezondheid.

woman in gray sweater seating on chair
Beeld: Unsplash

1. Jouw houding

Als je een slechte houding hebt kan het een heel grote invloed hebben op je humeur. Het wordt helaas niet gerealiseerd dat je lichaamshouding informatie terugstuurt naar je hersenen.

2. Vrienden

Je vrienden kunnen ook een effect hebben op je geestelijke gezondheid. Het is dus heel erg belangrijk om jezelf om mensen om je heen te hebben bij wie je echt jezelf kan zijn.

3. Je lach

Als je vaak lacht kan het berichten sturen naar je hersenen en dat maakt dat je lichaam begint te ontspannen. Je voelt namelijk minder overweldigd tijdens een stressvolle situatie als je vaker lacht.

4. Je waterinname

Het is vooral heel erg belangrijk om heel veel water te drinken, omdat het essentieel is voor je fysieke en mentale gezondheid. Je lichaam slaat alarm dat je in een levensbedreigende situatie bent, als je niet genoeg drinkt. En dat kan namelijk ervoor zorgen dat je lichaam stresshormonen begint te schoppen, en dat is helemaal niet goed voor je geestelijke gezondheid.

5. Toegang tot de natuur

Het is ook heel belangrijk dat we tijd nodig hebben in de natuur. Het kan je mentale gezondheid heel erg ten goede komen.

Bron: Beautify

10 verhalen die bewijzen dat helden geen capes nodig hebben

Dit zijn simpele tips die je kan gebruiken tegen strontvervelende muggen in je kamer