in

Getrouwde man die dronken was, heeft al drie dagen een glas in zijn kont

glas

Een Nepalese man die een glas in zijn anus stopte, wachtte drie dagen voordat hij naar medische hulp zocht. En ontkende aanvankelijk dat hij het met opzet had ingebracht.

Glas in kont

Later bekende hij aan medici dat hij het 12 cm lange glas had gebruikt voor “zelfbevrediging” toen hij dronken was. De getrouwde man uit Kathmandu zocht pas hulp nadat hij zonder succes had geprobeerd het glas zelf te verwijderen. In het Journal of Nepal Medical Association schreven medici dat hij twee dagen lang niet had kunnen poepen. Maar wel nog in staat was windjes te laten. Hoewel de man aangaf pijn te hebben, was zijn buik niet gezwollen. En hij had ook geen anale verwondingen of bloedingen. De datum van het incident werd niet bekendgemaakt in het rapport van de artsen van het Nepal Medical College and Teaching Hospital.

glas

Onderzoek

Bij onderzoek waren zijn stemming en gedragspatronen “normaal” en hij had geen geschiedenis van psychiatrische ziekten. Röntgenscans toonden een waterglas in omgekeerde positie in het bovenste rectum en de dikke darm. Artsen sloten een sigmoïdoscopie uit. Het is een procedure waarbij medici in de dikke darm kunnen kijken met behulp van een flexibele buis met een lampje erop, uit angst dat het bekertje zou breken ‘bij verwijdering’. Maar de eerste pogingen om het glas in het ziekenhuis uit het rectum van de man te verwijderen, bleken geen succes. Gevraagd om plat op zijn rug te gaan liggen met zijn benen in de lucht, probeerden de chirurgen de beker er met de hand uit te trekken.

Dit mislukte echter omdat het glas “niet kon worden vastgepakt voor verwijdering.” En er is een “aanzienlijk hoog risico op glasbreuk was, dat op zijn beurt kon leiden tot letsel aan de darm.” Omdat er geen andere optie was, moest er in de maag van de man worden gesneden om het team dichter bij het object te laten komen. De artsen voelden het glas in de dikke darm. Maar konden het glas niet via de anus verwijderen “omdat het glas hoog, omgekeerd en vastgeklemd zat”. Chirurgen besloten toen een sigmoid enterotomie uit te voeren – waarbij een incisie in de darm wordt gemaakt. Ze haalden het glas namelijk op die manier weg.

Na de operatie werd een bekkendrain ingebracht, dat vaak wordt gebruikt om vochtophoping na operaties te voorkomen. En om ook te controleren of er lekkages zijn. Na vijf dagen kon de man weer beginnen met poepen, waarna de drain op de zesde dag werd verwijderd.

Bron & Beeld: Dailymail

verzorgingstehuis

74-jarig man onthult dat hij als alleenstaande naar een verzorgingstehuis verhuist, omdat zijn acht vrouwen “zijn lichaam hebben uitgeput”

oudere mannen

Vrouw onthult: ‘Mijn vriendjes vinden het niet leuk dat ik betaald word om met oudere mannen op een date te gaan’