in

Vrouw met zeldzame aandoening ruikt permanent naar vis

Beeld: YouTube @ Truly

De Britse Kelly Fidoe-White heeft een zeldzame aandoening waardoor zij constant een visachtige geur heeft.

‘Vissengeur syndroom ‘

Kelly is geboren met Trimethylaminurie, ook wel bekend als het ‘vissengeur syndroom’. Mensen met Trimethylaminurie schamen zich vaak voor de zeldzame ziekte omdat zij wat zij ook doen, altijd naar een combinatie van vis, uien en zelfs uitwerpselen ruiken.

De aandoening zorgt niet voor andere lichamelijke ongemakken, maar geestelijk lijden mensen Trimethylaminurie hier ernstig onder. Ook Kelly geeft toe dat kinderen vroeger op school opmerkingen maakten over haar vreemde geur. En ook op haar werk werd er geklaagd waardoor zij erg sociaal geïsoleerd raakte.

Hygiëne

Hoewel Trimethylaminurie niet veroorzaakt wordt door een gebrek aan hygiëne, neemt Kelly toch extra maatregelen om de constante vissen geur te verbloemen en te verwijderen. Als tiener geeft zij aan, vaak onder extreem heet water te hebben gestaan om zich af te schrobben. Dit alles deed ze om van de geur af te komen. Hoewel dit nooit helemaal zal lukken, blijft Kelly zelfverzekerd en probeert anderen te inspireren om zich comfortabel te voelen in hun eigen lichaam.

Bron & Beeld: YouTube

48-jarige Hilary Swank onthult dat ze momenteel zwanger is van een tweeling

48-jarige Hilary Swank onthult dat ze momenteel zwanger is van een tweeling

Man laat etalagepop achter bij pinautomaat en laat een rij met gefrustreerde wachtende mensen achter