in

Man gestalkt door 14ft haai in angstaanjagend ‘doods experiment’

haai
Beeld: YouTube

De documentaire hoopte een enorme grote witte haai met de bijnaam ‘Colossus’ op te sporen die al drie jaar niet meer was gezien.

Enorme grote haai

Het zoeken naar deze enorme haai langs de kust van Zuid-Afrika zou een onderneming worden die vindingrijkheid vereiste, en daar kwam het idee om iets te gebruiken dat ‘Parthenope’ heette. Parthenope was een van de sirenen uit de Griekse mythologie en uiteraard de beste keuze voor een kunstmatige lokvogel van een 14ft lange vrouwelijke grote witte haai.

Het idee was dat ze de Parthenope-lokvogel achter een boot zouden slepen terwijl iemand bovenop de lokvogel rond zou bewegen om de bewegingen van een echte haai te simuleren. De man aan boord van de lokvogel was Dickie Chivell, die de taak had om bovenop de lokvogel te bewegen zodat het voor de haaien in het water leek alsof een van hun eigen haaien zich vlak boven hen bevond. Aan de positieve kant bleek Parthenope erg goed te zijn in het zijn van een lokvogel die haaien zou aantrekken; aan de negatieve kant betekende dit dat het ding in de zee waar alle haaien in geïnteresseerd waren een mens had die er bovenop lag.

Gestalkt door 3 haaien

Op een gegeven moment werd Dickie gestalkt door drie haaien, waaronder een vrouwtjeshaai van 1 meter 80, precies het wezen dat Parthenope probeerde te imiteren. Ze hoopten een grote mannelijke haai zoals Colossus aan te trekken, wat niet gebeurde, maar de bemanning moest Dickie wel snel uit het water halen omdat de grote vrouwelijke haai uiteindelijk de staart van de lokvogel een flinke beet gaf. Het was een experiment om Colossus uit het water te lokken, maar één verkeerde beweging had Dickie’s dood tot gevolg kunnen hebben omdat hij gevaarlijk dicht bij het kantelen in het water was.

Het is al geen goed idee om je in haaienwater te begeven, maar het is nog enger om je in haaienwater te begeven waar een grote haai je probeert te bijten. Hoewel Dickie zijn reis op Parthenope overleefde, kun je je afvragen wat het plan voor hem was als Colossus was komen opdagen. Als de enorme grote witte haai ‘interesse’ had getoond in de lokvogel of had geprobeerd hem te bijten terwijl iemand zich nog net boven het wateroppervlak vastklampte, wat zouden ze dan doen?

Bron: Ladbible

Aubergine afgehakt

52-jarige man snijdt zijn hele “aubergine af en spoelt het door in het toilet ‘

Skip-lagging' hack

Tiener die alleen vliegt, wordt aangehouden en geïnterrogeerd op luchthaven na gebruik van ‘skip-lagging’ hack,