in

Gênant moment waarop BBC-presentatrice bizarre pose aanneemt zonder te weten dat ze live in de uitzending is

Live in de uitzending

BBC News heeft een blunder begaan toen een segment werd ingekort en de presentatrice zich niet realiseerde dat ze nog steeds live in de uitzending was.

Live in de uitzending

Presentatrice Lukwesa Burak presenteerde het lunchprogramma van BBC News toen het ondraaglijke moment zich voordeed. Lukwesa was net klaar met een nieuwsbericht en dacht dat ze even tijd had om te rekken terwijl een vooraf opgenomen segment werd afgespeeld. Maar de uitzending werd onmiddellijk naar haar teruggeschakeld.

De nieuwsreporter had net een onderdeel afgerond over de waken voor de negen slachtoffers van de schietpartij op de school in Belgrado. Ze introduceerde het volgende onderdeel voordat de camera’s werden uitgezet. “En dat was Bethany Bell in Belgrado”, vertelde ze de kijkers. “Over de hele wereld en in het Verenigd Koninkrijk, dit is BBC News.” Vervolgens speelde de BBC News titelsequentie en de tekst “Across the UK” verscheen op het scherm voordat een fractie van een seconde van een vooraf opgenomen nieuwssegment met doedelzakken werd getoond. De camera’s gingen daarna onverwachts terug naar Lukwesa in de studio. Daar zag men de BBC-presentatrice haar armen boven haar hoofd uitstrekken en in zichzelf mompelen “Okay!”.

Armen in de lucht

Terwijl haar armen in de lucht waren, zag ze al snel dat ze weer in de lucht was. En haar ogen werden geschokt groot. Toen ze zich realiseerde dat er iets mis was gegaan, liet Lukwesa snel haar armen vallen en draaide haar hoofd naar de aantekeningen op haar bureau. Ze zat een hele tijd in stilte naar haar bureau te staren. Zo te zien had er een videosegment afgespeeld moeten worden en dus wachtte Lukwesa geduldig. Ze bleef stil tot ze haar officiële teken kreeg om door te gaan met het programma. Na ongeveer 30 minuten keek ze weer naar de camera en lichtte de kijkers in over de topverhalen van de dag.

Natuurlijk bleef de blunder niet onopgemerkt, en kijkers gingen naar Twitter om het hilarische technische probleem te bespreken. “Lukwesa je hebt mijn dag gemaakt! Goed gedaan koningin!” tweette een kijker. “Iemand wordt ontslagen”, grapte een tweede. Je zou verwachten dat een nieuwspresentator een beetje van slag zou zijn door zoiets, maar kijkers waren zo onder de indruk, en waren het erover eens dat Lukwesa het als een pro aanpakte. “Ze gaat er heel goed mee om, met kalmte en evenwicht. Een geamuseerde kijker schreef: “De training van BBC News komt goed van pas.

Bron: Ladbible

BBL is heel gevaarlijk: 'Het kan deze mensen niets schelen!'

BBL is heel erg gevaarlijk, maar het kan deze mensen niets schelen!’

Vakantie van familie verpest door bedwantsen plaag in een viersterrenhotel