in

Jongen draagt rok naar school om te protesteren tegen het besluit van leraren om shorts te verbieden in kokende hitte

shorts
Beeld: YouTube @ The Telegraph

Een mannelijke leerling kwam naar school met een rok aan, nadat het personeel een strikt ‘geen shorts’ beleid voor jongens had ingevoerd.

Geen shorts beleid

Marple Hall School in Stockport stuurde een brief naar de ouders met het advies dat leerlingen die ervoor kiezen om een rok te dragen. Deze vanwege het warme weer kunnen combineren met een panty of enkelsokken. De nieuw ingevoerde dresscode maakte echter geen soortgelijke aanpassingen voor degenen die normaal gesproken in een broek naar school gaan, zoals de 13-jarige Bodhi Gillion. Dus besloot hij een standpunt in te nemen en zich in een rok te kleden voordat hij donderdag (15 juni) naar de klas ging.

Zijn zus Taylor, 20, vertelde aan de Manchester Evening News: “Bodhi ging afgelopen maandag zonder blazer naar school en werd naar huis gestuurd om hem weer aan te trekken en terug te komen. “Ik had hem die ochtend verteld dat het geen zin had om hem mee te nemen omdat het warm was en hij hem niet zou dragen. Het was die dag ongeveer 30 graden. “Op woensdag ging hij naar binnen met een korte broek aan vanwege de hitte en werd hij naar huis gestuurd om zijn broek aan te trekken. Daarvoor was er een e-mail waarin stond dat meisjes naar binnen mochten komen met rokjes zonder panty’s aan en korte sokken, dus we dachten dat het wel goed zou komen met een korte broek.

Geïnspireerd

“We kregen te horen dat korte broeken geen deel uitmaakten van het uniform en niet waren toegestaan. Bodhi vond dat echt oneerlijk, dus vroeg hij mijn moeder om een rok voor hem te bestellen zodat hij toch in uniform kon zijn en het koeler had in het weer.” Taylor zegt dat Bodhi’s houding sindsdien een aantal klasgenoten heeft geïnspireerd om zijn voorbeeld te volgen, of rok te volgen, als je dat liever hebt. “Sommige van zijn klasgenoten gaan nu proberen om in rok te gaan,” voegde Taylor eraan toe. “Ze willen het doen als onderdeel van een stil protest. Ze vinden het niet eerlijk.”

Een woordvoerder van Marple Hall School vertelde aan de MEN: “We verwachten wel van studenten dat ze hun uniform blijven dragen in overeenstemming met onze verwachtingen. Maar in periodes van warm weer zorgt de school ervoor dat er stappen worden ondernomen om studenten te ondersteunen en hun welzijn te bevorderen. “Dit houdt onder andere in dat we leerlingen aanmoedigen om drinkflessen mee te nemen en ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot waterkoelers. We moeten de leerlingen ook aanmoedigen om tijdens de pauzes op schaduwrijke plekken te blijven. En de klaslokalen moeten we ventileren en van schaduw voorzien en dat we leerlingen toestaan om zonder blazer naar school te gaan.” Marple Hall zegt dat alle informatie over het uniforme beleid beschikbaar is op de website.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @The Telegraph

Oma

Deze oma heeft al 3 jaar niet gedoucht

inschrijving

28-jarige vrouw gearresteerd na inschrijving op school als 17-jarige student