in

British Airways passagiers in tranen na 90 minuten vastzitten in kokend vliegtuig

Beeld: Pexels

De Britse luchtvaartmaatschappij wordt door hun passagiers ervan beschuldigd dat zij hun klanten ‘langzaam uitdrogen’ aan boord van een heet vliegtuig zonder airconditioning in Frankrijk.

“Heter dan de hel”

De passagiers gingen op zondag 10 juli om 07.35pm in Nice aan boord van de vlucht, klaar voor vertrek, maar toen deze niet op tijd vertrok kwamen zij 90 minuten zonder airconditioning in het toestel vast te zitten. Met zelf geïmproviseerde waaiers gemaakt van folders, probeerden de vakantiegangers het hoofd koel te houden. Twee passagiers moesten eerder uit het vliegtuig worden gehaald, omdat ze ziek werden terwijl ze in de hete cabine wachtten om op te stijgen.

In een gesprek met MailOnline over de situatie zei één van de passagiers verhit: “Het is schandelijk. Het is heter dan de hel in dit vliegtuig. British Airways vermoordt ons langzaam.” “British Airways is letterlijk een grap”, voegde ze later aan toe. Er wordt beweerd dat passagiers zelfs huilend en op het punt van flauwvallen stonden tijdens het ondraaglijke tafereel. Andere passagiers uitte hun misnoegen op Twitter door daar te klagen over het probleem, waarbij één persoon de luchtvaartmaatschappij zelfs in haar bericht tagde.

Een schrale troost

Het cabinepersoneel en de piloten verontschuldigen zich na 2 uur tegenover de passagiers voor het ongerief, en lieten de passagiers aan boord gaan. Zij mochten op de luchtbrug wachten en een poging doen om af te koelen terwijl het personeel water uitdeelde. Een woordvoerder van British Airways gaf tegen de Mail aan dat er zware beperkingen waren voor inbound vluchten in het land, waardoor het vliegtuig zijn plek misliep.

Het incident vond plaats te midden van aanhoudende problemen en vertragingen op verschillende luchthavens. Uit een onderzoek door het persbureau PA blijkt dat Heathrow Airport en Luton Airport twee van de slechtste locaties zijn voor vertraagde vluchten in het afgelopen jaar. Een reden voor de toegenomen vertragingen in de afgelopen is, omdat de reisindustrie probeert te herstellen van de shutdowns als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in 2020.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter

Ben jij een sciencefiction fanaat? hier 3 opties op Netflix

Ben jij een sciencefiction fanaat? hier 3 opties op Netflix

Officiële trailer van the Orphan: First Kill bekend gemaakt