in ,

Expert toont welke negatieve effecten één blikje Diet Cola op je lichaam kan hebben

Beeld: Unsplash

Hoewel Diet Cola op de markt wordt gebracht als een gezonder alternatief voor normale Coca-Cola door het ontbreken van suiker, kan het lichaam toch veel veranderen door Diet Cola. Een nieuwe studie heeft onderzocht welke negatieve effecten één blikje Diet Cola in slechts één uur op je lichaam kan hebben.

Effecten`

Apotheker Niraj Naik, die vooral bekend is als The Renegade Pharmacist, heeft een minuut-voor-minuut gids gemaakt over wat het drankje met je lichaam doet, en de effecten zouden je kunnen storen. Maak je echter niet te veel zorgen, zoals met bijna alles wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is het grotendeels in orde zolang je het met mate doet. Eerdere studies naar de effecten van het drinken van Diet Cola en andere frisdranken vol met kunstmatige zoetstoffen hebben gesuggereerd dat het gewichtstoename kan bevorderen, ondanks het feit dat het helemaal geen calorieën of suiker bevat. Zoals gerapporteerd door The Mirror, Naik schetste hoe er binnen de eerste 10 minuten na het drinken van een blikje Diet Cola, een impact gebeurd op je tanden en lichaam. Hij legde uit: “Het fosforzuur valt het glazuur in je tanden aan, terwijl de kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam je systeem raken.

coca cola light bottle beside clear drinking glass
Beeld: Unsplash

Aspartaam

“Aspartaam kan de smaakreceptoren triggeren en je lichaam laten denken dat het alleen maar verwerkte suiker heeft. 20 minuten na het drinken schakelt je lichaam over op de ‘vetopslagmodus’, waarbij Naik waarschuwt dat een blikje Diet Cola insuline kan triggeren, net als het drinken van een gewoon blikje Coca-Cola. Studies hebben een verband aangetoond tussen kunstmatig gezoete dranken zoals Diet Coke en een hoger risico op diabetes type 2. Na 40 minuten zorgt de combinatie van cafeïne en aspartaam voor een ‘korte verslavende high’, vergelijkbaar met een shot cocaïne. Als je te veel kunstmatig gezoete drankjes drinkt, raken je hersenen overprikkeld en raak je geestelijk uitgeput. Na een uur verlangt het lichaam naar een suikerhoudende lekkernij, terwijl de persoon hongeriger en dorstiger is dan voorheen.

Bron: Ladbible

Beeld: Unsplash

Europese vakantielocatie is de ‘hotspot’ als je ooit een voetballer tegen het lijf wilt lopen

De trailer voor Hocus Pocus 2 is eindelijk uitgekomen, en de Sanderson zusjes zijn terug in actie.