in

Luchtvaartmaatschappij installeert wereldprimeur: stapelbed in economy voor langeafstandsvluchten

Air New Zealand introduceert slaapcoupés in stapelbed stijl die kunnen worden gebruikt door passagiers in de Economy klasse om hun 40 knipogen te krijgen op ultra langeafstandsvluchten. In wat wordt aangekondigd als een wereldprimeur, hoopt de luchtvaartmaatschappij de gemeenschappelijke slaapruimten tegen 2024 te lanceren in een poging om passagiers op hun 17 uur durende vluchten over de hele wereld te verleiden.

Skynest

Air New Zealand noemt het concept ‘Skynest’ en legt uit dat passagiers in economy class nog steeds gewone stoelen zonder rugleuning zullen krijgen, maar dat ze tegen een meerprijs vier uur durende sessies in de slaapcapsules kunnen boeken. The Guardian meldt dat de matrassen en lakens in elke pod na elke boeking door het cabinepersoneel zullen worden verschoond en dat de bedden in stapelbed stijl op elkaar zullen worden gestapeld. Elke individuele pod zal worden uitgerust met ventilatieopeningen, USB-opladers en een privacy-gordijn. Zes Skynest pods zullen worden geïnstalleerd in acht van de Boeing 787-9 Dreamliners die de luchtvaartmaatschappij in 2024 zal ontvangen, en de installatie zal het verwijderen van vijf economy seats met zich meebrengen.

De boekingskosten

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigde aan The Guardian dat de boekingskosten voor de slaapcapsules nog moeten worden vastgesteld, evenals een boekingssysteem. Skynest zal alleen beschikbaar zijn voor economy passagiers en vliegeniers zullen slechts één vier uur durende sessie per vlucht kunnen boeken. De Air New Zealand vertegenwoordiger vertelde de krant ook dat de slaapcapsules beperkt zullen zijn tot één persoon per keer, dus verwacht niet dat je snel lid zult worden van de mile-high club.
Greg Foran, Air New Zealand’s chief executive, noemde Skynest een ‘game-changer’ en zei dat het concept is er zeker van te transformeren de economie reizen ervaring. Leanne Geraghty, chief customer and sales officer van de luchtvaartmaatschappij, voegde daaraan toe: “Uit onderzoek blijkt dat de eerste nacht weg van huis het moeilijkst is om een goede nachtrust te krijgen, dus alles wat we aan boord doen is om te helpen een gevoel van rust te creëren van de verlichting en het slaapritueel, inclusief slaperige theeën en balsems, tot de gezondere voedselkeuzes en ademende stoffen.”

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube

De trailer voor Hocus Pocus 2 is eindelijk uitgekomen, en de Sanderson zusjes zijn terug in actie.

15 comics die perfect de dagelijkse strubbelingen van vrouwen illustreren