in

Door deze menstruatie-simulator kunnen mannen menstruatiepijn levensecht ervaren

Door deze menstruatie-simulator kunnen mannen menstruatiepijn levensecht ervaren
Beeld: TikTok @Getsomedays

In het leven zijn er een paar ongemakken waarmee vrouwen te maken krijgen. Een van die ongemakken is ongetwijfeld menstruatiepijn. Mannen omschrijven menstruatiepijn soms als ‘overdrijvend’. En een zakenvrouw uit Canada probeert met een menstruatie-simulator dit te veranderen.

Menstruatiepijn ervaren

Zo een apparaat geeft de discussie over menstruatiepijnen een andere wending. Mannen kunnen een duidelijk beeld vormen en echt aanvoelen wat vrouwen moeten doorstaan. Door dit te doen worden vrouwen gestimuleerd om menstruatiepijn bespreekbaar te maken. Doordat mannen zelfs ervaren wat het betekent om met menstruatiepijnen te kampen, zullen ze zich meer open stellen om rekening hiermee te houden.

@getsomedays Replying to @jessbargen you can literally see the empathy growing 🌱 #periodpain #periodtiktok #periods #endo #periodsimulator #periodtips #calgarystampede ♬ original sound – @somedays

Menstruatie-simulator

Mannen gaven zich met veel huiverigheid op om te ‘ervaren’ wat menstruatiepijn inhoudt. Op de video is te zien dat sommigen het op een gegeven moment niet konden volhouden. Maar er is ook nog een extra mogelijkheid aan toegevoegd. Het apparaat kan namelijk op verschillende niveaus bijgesteld worden.

Pijngehalte van mannen

Een van de bekende gezegde is dat de pijngehalte van mannen lager is dan die van vrouwen. Aan de hand van de video bleek het wel zo te zijn. Mannen onderschatten de pijn die vrouwen meemaken tijdens de menstruatie. Het ironie van dit verhaal is dat vrouwen wel degelijk een punt hebben als ze klagen van menstruatiekrampen. Het bedrijf heeft op een creatieve manier kunnen inspelen om mannen bewust te maken over menstruatiepijnen. Het apparaat van het bedrijf telt 10 niveaus. Van de 10 niveaus ervaren de meeste vrouwen op maandbasis niveau 5. Heb je dus een vriendin die elke keer dramatisch doet over menstruatiepijnen? Dan is dit het moment om als man anders naar te kijken.

Bron: Curioctopus

Beeld: TikTok @Getsomedays

Deze oma’s hebben de oplossing tegen bosbrandjes

Dit zijn enkele privé-eilanden als uit een droom te huur op Airbnb