in

Ophef om nieuwe Engelse Minister van Onderwijs die middelvinger opsteekt voor publiek

Beeld: Twitter @ clewlow_alex

In het Verenigd Koninkrijk is er ophef ontstaan nadat de persoon, die haar middenvinger opstak naar een groep van mensen die tegen Boris Johnson protesteerden, werd aangesteld als de nieuwe Engelse minister van Onderwijs. Andrea Jenkins, die vorig jaar nog hevig bekritiseerd werd voor het vieren van één jaar Brexit middels het posten van “What a year” op twitter, werd op beelden vastgelegd toen ze ontoelaatbaar gedrag vertoonde in de buurt van 10 Downing Street.

Gedeelde fragment

In afzonderlijke opnames is te horen dat ze ‘wait and see’ naar het publiek schreeuwt toen ze werd uitgejouwd door de menigte. Gebleken is dat het fragment die op Social Media gedeeld werd, op donderdag 07 juli is vastgelegd, kort nadat Johnson als Prime Minister aftreedt. Een dag later werd Jenkyns benoemd in de functie van minister van Onderwijs.

Misnoegen over nieuwe Engelse Minister

Duizenden mensen hebben op Twitter hun misnoegen geuit. Één van de reacties luidt als volgt: “Dit is zo erg, stel je de reacties eens voor als een groep schoolkinderen dit deed op een schoolbezoek aan No. 10?” Een andere Twitter gebruiker reageerde op een cynische toon door het volgende te stellen: “@andreajenkyns goed voorbeeld voor de schoolkinderen van het land. Ik hoop dat u geen commentaar geeft op het gedrag op school, want dat zou enorm hypocriet zijn, nietwaar.” Een derde criticus gooide het over een andere boeg en reageerde met “Het is zo geruststellend om mensen als @andreajenkyns in de regering te hebben in deze turbulente tijd, die de echte vinger geven aan de gewone werkende mensen en gezinnen die ze blijven doen alsof ze om hen geven,”

De nasleep

Een belangrijk kopstuk binnen het Britse ministerie van Onderwijs, Bridget Philipson, heeft ook zijn mening op twitter gedeeld met de volgende post: “Van ministers wordt niet verwacht dat ze perfect zijn. Maar is het echt te veel gevraagd dat ze het publiek niet zo behandelen?” In de nasleep van dit voorval heeft Mark Spencer, leider van het Britse Tweede Kamer, aangegeven dat hij niet gelooft dat het opsteken van de middelvinger “de juiste actie was”.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter

Dit zijn 9 hete films én series op Netflix die je een keer gezien wil hebben

Elkaar omhelzen? 6 redenen waarom je dit vaker moet doen

Elkaar omhelzen? 6 redenen waarom je dit vaker moet doen