in

Vrouw verdiende € 582.000 aan terugbetalingen voor gestolen goederen uit winkels

goederen

Een moeder die honderdduizenden euro’s verdiende door gestolen goederen terug te brengen naar winkels en een terugbetaling te ontvangen is veroordeeld. En riskeert nu een ‘substantiële’ gevangenisstraf.

Gestolen goederen

Narinder Kaur voerde de zwendel op een ‘industriële schaal’ uit en lichtte winkels op voor meer dan € 582.000 door artikelen terug te brengen die ze in de eerste plaats nooit had betaald. Kaur, die ook de naam Nina Tiara gebruikte, maakte van de fraude haar ‘fulltime carrière’, aldus het Crown Prosecution Service. Kaur, uit Cleverton in Wiltshire, werd deze maand veroordeeld voor 26 feiten, waaronder fraude, bezit en overdracht van criminele eigendommen en het verstoren van de rechtsgang. Een onderzoek naar haar financiën toonde aan dat ze duizenden ponden meer ontving dan ze had uitgegeven bij winkels zoals Debenhams en John Lewis.

Het onderzoek onthulde dat Kaur €71.154,96 terugbetaald kreeg van Boots, terwijl ze slechts €6.026,66 had uitgegeven in de winkels. Ze lichtte ook TK Maxx op voor meer dan €17.148,2, zo bleek in de rechtszaal. In een periode van vier jaar maakte Kaur meer dan 1.000 valse terugbetaling claims in winkels in het hele Verenigd Koninkrijk. Onderzoekers van de politie en het Openbaar Ministerie bouwden een zaak tegen Kaur op met behulp van financiële gegevens, winkelgegevens, getuigenverklaringen en camera-beelden die haar patroon van overtredingen lieten zien. Ze werd gezien op beelden van de bewakingscamera’s waarop ze winkels binnenkwam, artikelen van de schappen nam en ze naar de kassa bracht alsof ze al eerder waren gekocht.

goederen
Afbeelding: CPS

Tweede identiteit

Bij twee huiszoekingen vond de politie duizenden aan contant geld, verborgen goederen en gestolen goederen. Aanklager bij CPS West Midlands, zei: “Kaur pleegde op een langdurige en breed opgezette manier fraude. Het was een zeer lucratieve fulltime baan die haar aantoonbaar meer dan een half miljoen pond heeft opgeleverd gedurende deze periode van misdrijven.’’ Kaur scheen zelfs door het hele land te reizen. Ook veranderde ze haar naam en nam een nieuwe bankrekening en nieuwe creditcards om haar tweede identiteit verborgen van de politie te houden. Ze staat nu terecht voor haar misdaden en het OM heeft gezegd dat zij zal proberen zoveel mogelijk gevangenisstraf te eisen tegen Kaur.

goederen
Afbeelding: CPS

Bron: Ladbible

Beeld: CPS

Serveerster woedend nadat ze maar 10% van grote rekening als tip kreeg: 'Manager vraagt zonder resultaat naar meer!'

Serveerster woedend nadat ze, maar 10% van grote rekening als tip kreeg: ‘Manager vraagt zonder resultaat naar meer!’

bos

Vrouw onthuld hoe ze op zesjarige leeftijd twee dagen alleen overleefde in het bos