in ,

Deze tandarts deelt enge reden waarom je nooit ijs moet eten

Het is misschien verleidelijk om op een verfrissend stuk ijs te zitten kauwen, maar een mondhygiënist heeft onthuld waarom dat waarschijnlijk niet het beste idee is. De New Yorkse mondhygiëniste Avalene (@avalene.r) deelt regelmatig TikTok-video’s over tandheelkundige tips en weetjes. Onlangs plaatste ze er een over wat er kan gebeuren als je ijs eet.

Risico’s

Ze drong er bij de mensen op aan zich niet vol te vreten aan blokken ijs en legde uit dat er risico’s aan verbonden zijn. Avalene zei: “Als je ijs eet, loop je het risico dat je tanden barsten en afbreken. “Eet alsjeblieft geen ijs. Veel mensen stroomden naar de commentarensectie na het bekijken van de video, waarbij sommigen zeiden dat het hen was overkomen. Een schreef: “Yeah guys don’t try this it happened to me.” Iemand anders zei: “Dat is mij ook overkomen, maar ik eet nog steeds ijs.” Anderen gaven toe dat het een moeilijke gewoonte zou zijn om van af te kicken – een persoon merkte op: “Maar het is zo lekker dat het me spijt.” Een ander vroeg: “Ik laat het smelten is dat goed in plaats van bijten?”

@avalene.r 🌟share with an ice eater🌟#learnontiktok #avalener #dentalhygienist #hygienist #rdh #oralcare #dentistry #dentalvibes ♬ NASTY FREESTYLE x BOO x SPLASH MASHUP – Michael Napiza

“Niet gevaarlijk”

Volgens Medical News Today is het eten van ijs “meestal niet gevaarlijk”, maar kan het wel leiden tot een risico op tand- en mondproblemen. “Het consumeren van veel ijs kan het tandglazuur beschadigen en barsten of spaanders in de tanden veroorzaken”, legt de site uit. “Dit kan leiden tot verdere problemen, zoals verhoogde gevoeligheid voor temperatuur en pijn in de mond. “Mensen die voortdurend op ijs kauwen, kunnen tandheelkundige ingrepen nodig hebben voor gaatjes, inclusief het vervangen van verloren vullingen. Andere problemen waarmee mensen te maken kunnen krijgen zijn “bloedarmoede complicaties”, “dieetproblemen” en “andere pica-complicaties”. Pica is een eetstoornis waarbij iemand dingen eet die normaal gesproken niet als voedsel worden beschouwd en die geen significante voedingswaarde hebben.

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok

Slaapexpert legt brute reden uit waarom je nooit zonder kleren moet slapen

TikTok dokter onthult waarom je nooit Paracetamol moet innemen om een kater te behandelen